Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 07:24

Πυρ ομαδόν πανταχόθεν με αμείλικτα ερωτήματα: "Να αποδείξει ότι δεν είναι ΚασΤατούλης"

Γράφτηκε από την

Αλλάζει ριζικά το τοπίο της αναμέτρησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και το περιβάλλον του δέχονται πυρ ομαδόν από όλες τις πλευρές για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η συζήτηση εστιάζεται πλέον στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Τατούλη με τις εταιρείες που παίρνουν απ’ ευθείας ή ως υπεργολάβοι μεγάλο αριθμό έργων της Περιφέρειας αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα πυκνώνουν και μετά τα "Παραπολιτικά" η υπόθεση αυτή έγινε δισέλιδο στο "Ποντίκι". Ταυτοχρόνως όμως αναπαράγονται μέσα από αμέτρητες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που έχει πλημμυρίσει παρασύροντας το σύστημα που είχε στήσει με στόχο τους αντιπάλους του ο περιφερειάρχης. Πέρα από τα δημοσιεύματα όμως υπάρχουν οι δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θέτουν άμεσα ή έμμεσα τέτοια ζητήματα, ενώ καταγγελίες για αδιαφάνεια εξαπέλυσαν οι στενότεροι των συνεργατών του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Και όπως είναι φυσικό, η υπόθεση αυτή έχει γίνει αιχμή του δόρατος της προεκλογικής εκστρατείας την οποία έχουν ξεκινήσει οι άλλοι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Τα "χτυπήματα" και οι αναφορές είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και εκ των πραγμάτων δημιουργείται μια σύγκλιση στην κεντρική επιδίωξη που συνίσταται στην ανατροπή της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βάρος της επίθεσης σηκώνει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας, με διαρκείς επιθέσεις και καίρια ερωτήματα δείχνοντας ότι… γνωρίζει τι ψάχνει. Αιχμηρός και ο Γιάννης Μανώλης θέτει σε προτεραιότητα τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων, ενώ δεν λείπουν τα "χτυπήματα" από τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Σε αυτό το πεδίο αντιπαράθεσης ο επικοινωνιακός μηχανισμός του περιφερειάρχη έχει παραλύσει, καθώς αδυνατεί να τον υπερασπιστεί επί της ουσίας και περιορίζεται, όπως και το περιβάλλον Τατούλη, στην αναπαραγωγή των καταγγελιών και των αόριστων εξηγήσεων που εκπορεύονται από την Περιφέρεια. Παράλληλα έχει μπει στο στόχαστρο και το ίδιο το σύστημα καθώς από την πλευρά του κ. Γόντικα τίθενται διαρκώς ερωτήματα για το πώς διατέθηκαν μέσα από διάφορους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με πρόσχημα την προβολή της Περιφέρειας.

Ενδεικτική της ανησυχίας του επικοινωνιακού συστήματος στήριξης είναι ανάρτηση στο moriasnews.gr στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «στην κοινωνία δίκαια ή άδικα έχει ταυτιστεί σε ένα σημαντικό τμήμα της η εικόνα του πολιτικού Τατούλη με την εικόνα της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ», ενώ υπάρχει η προειδοποίηση ότι «αν δεν βρεθεί πολιτικός τρόπος να ξεπεραστεί η σκανδαλολογία, δυσκολεύει ο δρόμος της επανεκλογής, που σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολος».

Το πεδίο στο οποίο δίνεται πλέον η μάχη, δημιουργεί δυσκολίες στην υποστήριξη του σημερινού περιφερειάρχη τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Που θα υποχρεωθούν να υπερασπιστούν σε αυτό τον "εκλεκτό τους", καθώς είναι από τα ζητήματα στα οποία η κοινή γνώμη εμφανίζεται εξαιρετικά ευαίσθητη. Προς το παρόν το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ανεπιτυχώς και προκλητικά η Ντίνα Νικολάκου και ένα από τα ερωτήματα για τους νεοδημοκράτες είναι αν στηρίζοντας Τατούλη θα πρέπει να στοιχηθούν επικοινωνιακά πίσω από την αντιπεριφερειάρχη την οποία δεν θέλουν να δουν ούτε… ζωγραφιστή.

Στο κάδρο όμως μπαίνει από πολλές πλευρές και η υπόθεση της διαχείρισης σκουπιδιών. Ειδικότερα μάλιστα όσον αφορά πλευρές του διαγωνισμού για τον οποίο θέτουν ζητήματα τόσο ο Οδυσσέας Βουδούρης, όσο και ο Γιάννης Μανώλης. Με δεδομένη την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών (και κυρίως στην Ανω Μεσσηνία) στη χωροθέτηση των μονάδων και την αρνητική θέση που έχουν πάρει αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στο πεδίο αυτό, ο Τατούλης και ο συνδυασμός του θα βρεθούν αμυνόμενοι ενώ οι υποστηρικτές του απολογούμενοι για τις επιλογές του.

Προσπαθώντας να αντεπιτεθεί, το επιτελείο Τατούλη βάλλει κατά πάντων και μάλιστα πολλές φορές με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αυτό πρακτικά τον απομονώνει από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων άλλων παρατάξεων, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο δεύτερο γύρο. Είναι και το στοιχείο που προκαλεί μέγιστη ανησυχία στους κομματικούς παράγοντες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το κλίμα είναι μεταβλητό και οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην είναι ούτε ενδεικτικές. Μέσα σε δύο μήνες πολλά μπορούν να αλλάξουν, καθώς ήδη κινητοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί και ο κ. Τατούλης δεν παίζει μόνος του στα μέσα φιλοτεχνώντας την εικόνα του… υπερδραστήριου παράγοντα που έφερε στην Πελοπόννησο τον Παράδεισο.