Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026 21:00

Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Πελοποννήσου: Νέα ξενοδοχεία στην Ερμιονίδα και τρία θέματα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Πελοποννήσου: Νέα ξενοδοχεία στην Ερμιονίδα και τρία θέματα της Μεσσηνίας

  

Δύο νέα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνολικής δυναμικότητας 1.219 κλινών στην Ερμιονίδα, καθώς και τρία θέματα που αφορούν τη Μεσσηνία, περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της 4ης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ., στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλείται να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή ξενοδοχείου κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 612 κλινών, στη θέση «Κοπρέζα ή Θέριζα» του Δήμου Ερμιονίδας, από την «ERIGON Μ.ΕΠΕ.».

Παράλληλα, θα εξεταστεί η ΜΠΕ για την κατασκευή και λειτουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 607 κλινών, στην εκτός σχεδίου περιοχή Χηνίτσα του Δήμου Ερμιονίδας, ιδιοκτησίας της «HINITSA BAY HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Για τη Μεσσηνία, η Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ για υφιστάμενο σταθμό επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ, με την κωδική ονομασία «ΠΕΤΑΛΙΔΙ - 3206094», στην περιοχή Λυκοδήμου, κοντά στους οικισμούς Μαθία και Λύκισσα της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης.

Επίσης θα εξεταστεί η ΜΠΕ για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στη θέση «Κάμπος ή Ρηνιά», στην Ανθούσα της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας, του φορέα «FAA CONSTRUCTION IKE».

Το τρίτο μεσσηνιακό θέμα αφορά τη διευθέτηση τμήματος του ρέματος «Μουρτιάς» ή «Τζιρτζωρέικο», στη θέση «Κάμπος» της κοινότητας Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης.

Συνολικά στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 11 θέματα, με πρώτο την εκλογή αντιπροέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου.