Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 14:51

Μισόλογα Αργυράκη για την Καλλιρρόη

«Εμείς δε διαλέξαμε, ούτε είπαμε να τιμωρήσουμε την Καλλιρρόη. Η επιλογή της ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης και διαβούλευσης. Αξιολόγησε και υπέγραψε το ΥΠΕΚΑ», υποστήριξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γ. Αργυράκης

Η δήλωση έγινε με αφορμή την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών, που εγκρίνει τη χωροθέτηση της περιοχής για την εγκατάσταση σκουπιδοεργοστασίου.
Ο κ. Αργυράκης επιχείρησε να υποβαθμίσει ή να ξεχάσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψήφισε υπέρ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της χωροθέτησης της Καλλιρρόης. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως «η ΠΕΔ και ο ΦΟΔΣΑ δεν ήταν αντίθετοι στην Καλλιρρόη στη συνάντηση στο "Rex"» και πρόσθεσε ότι «θετικά γνωμοδότησε και ο ΦΟΔΣΑ, μόνο ο Δήμος Οιχαλίας αντέδρασε. Αν βγουν δήμαρχοι και λένε άλλα… Θα βρεθούν στην πορεία ενστάσεις, παρατηρήσεις».
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ανέφερε πως
«δεν είμαστε εκείνοι που λέμε να γίνουν ή να μη γίνουν πράγματα σε ένα μέρος. Εμείς δε διαλέξαμε, ούτε είπαμε να τιμωρήσουμε την Καλλιρρόη. Η επιλογή της ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης και διαβούλευσης. Αξιολόγησε και υπέγραψε το ΥΠΕΚΑ».
Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε ότι «όλοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της προσφυγής», υποστήριξε πως «είμαστε ο "πιλότος" στην Ελλάδα στα έργα ΣΔΙΤ και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά». Εκτίμησε ότι η απόφαση του ΥΠΕΚΑ «είναι αφετηρία να συμπεριλαμβάνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Μεσσηνία στις κανονικές χώρες» και διευκρίνισε: «Δεν αρκεί η βελτίωση στα έργα υποδομής (αεροδρόμια, μαρίνες, δρόμοι), αν δεν υπάρχει η καθαριότητα και η σωστή διαχείριση των σκουπιδιών. Η ολοκληρωμένη διαχείριση ενισχύει το σκοπό της ανάπτυξης».