Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:24

Οι αυξήσεις των διοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την

«Οι αυξήσεις των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου ως κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα», συζητώνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, με εισηγητή τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το θέμα έχει ξεχωριστή σημασία μετά τη διόγκωση του κινήματος "Δεν πληρώνω" και στην Πελοπόννησο. Στην ίδια συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, ενώ επανέρχεται αυτό της επιλογής του περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που θέλει και τη σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας (3 μελών της τουλάχιστον) και για το οποίο μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο άκαρπες συνεδριάσεις.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, επίσης, θα ασχοληθεί με: Τη λειτουργία και το μέλλον της Επαγγελματικής Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ναυπλίου. Τον ορισμό εκπροσώπων του στη γνωμοδοτική επιτροπή για ναυάγια - επιβλαβή πλοία και στην επιτροπή για το χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιακών χώρων. Τη μεταβίβαση μηχανημάτων έργου των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τον ορισμό μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Κορινθίας. Την εξειδίκευση αρμοδιοτήτων και την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών στις Περιφερειακές Επιτροπές Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Κοινωνικής Συνοχής - Πρόνοιας.
Τέλος, το Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,403 MW στη θέση "Παλαιονάζηρο" της Τοπικής Κοινότητας Λουτρών του τέως Δήμου Ηραίας στο Νομό Αρκαδίας.