Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 14:00

Κόλπα Τατούλη στις εκλογές για ΕΝΠΕ

Γράφτηκε από τον


Τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (ΚΚΕ) Νίκο Γόντικα πριμοδότησε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και εξελέγη στη γενική συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Και αυτό, για να κόψει τον δεύτερο εκπρόσωπο της παράταξης Βουδούρη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ενωση και να μειώσει την εκλογική επιρροή της παράταξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΝΠΕ. Η κίνηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη είχε επίσης σκοπό, δευτερευόντως, να πλήξει και την παράταξη Δέδε (ΠΑΣΟΚ), που κατάφερε να εκλέξει εκπρόσωπο στην ΕΝΠΕ συνεργαζόμενη με την επικεφαλής της "Πελοπόννησος Οικολογική" (Οικολόγοι - Πράσινοι) Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Ο Ν. Γόντικας πήρε 5 ψήφους, 2 από την παράταξη Τατούλη και την ψήφο του Γιάννη Μανώλη ("Πελοποννησιακή Ενωση").
Την προηγούμενη φορά, στην πρώτη θητεία ο κ. Τατούλης είχε πριμοδοτήσει τον κ. Γόντικα κόβοντας έναν εκπρόσωπο από την παράταξη Δράκου (ΝΔ).
Αναλυτικά στην ΕΝΠΕ εξελέγησαν: Από την πλειοψηφία οι Αλέξιος Αλεξόπουλος, Απόστολος Παπαφωτίου, Γιώργος Μπακούρης, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Αντωνία Μπούζα. Και από τις μειοψηφίες, οι Νίκος Πατσαρίνος (με αναπληρωματικό το Σταύρο Χρυσαδάκο), Γιώργος Δέδες (με αναπληρωματική τη Δ. Λυμπεροπούλου) και Ν. Γόντικας (με αναπληρωματικό το Βαγγέλη Γούργαρη).
Στην επόμενη τελικά συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί η ερώτηση των 9 συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης Βουδούρη, με θέμα τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.