Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 17:24

Ερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη διαχείριση της "Μυθικής Πελοποννήσου"

Γράφτηκε από την
Ερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη διαχείριση της "Μυθικής Πελοποννήσου"

«Τα πεπραγμένα σας βοούν» σημειώνουν, αναφερόμενοι στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης σε επερώτησή τους σχετικά με την οικονομική διαχείριση στη «Μυθική Πελοπόννησο» και την τουριστική προβολή της Περιφέρειας μέσω της «Πελοπόννησος» Α.Ε.

 

Στην επερώτηση, που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, οι δύο σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι ο περιφερειάρχης έχει αρνηθεί επανειλημμένα να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχουν καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εχουμε ζητήσει, με επανειλημμένες παραστάσεις, επερωτήσεις και έγγραφα στην Οικονομική Επιτροπή και στην "Πελοπόννησο" Α.Ε., στοιχεία που έχουν σχέση με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αρνείστε να τα δώσετε. Τι προσπαθείτε να αποκρύψετε; Τι έχετε να φοβηθείτε;» ερωτούν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δε, απευθυνόμενοι στον περιφερειάρχη, «προτιμάτε, μετά από κάθε ταξίδι σας στο εξωτερικό, όπου σας συνοδεύει ένα τσούρμο επιχειρηματιών, με βαρύγδουπες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης (που κάποια αφειδώς "ταΐζετε") να μιλάτε για το τόσο μεγάλο και θεάρεστο έργο σας».

Αναλυτικά, στην επερώτησή τους, ο Ν. Γόντικας και Β. Γούργαρης αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε περιφερειάρχα, συμπληρώθηκαν 4 χρόνια που έχετε την ευθύνη στη διοίκηση της Περιφέρειας και τα πεπραγμένα σας βοούν. Διαθέσατε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, για τις υποδομές για τους τουρ οπερέιτορ, για συμμετοχή σε εκθέσεις, για "φρου-φρου… και αρώματα". Γνωματεύσατε θετικά για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων, όπως τα 800 πεντάστερα δωμάτια, τις 200 επαύλεις των 440m2 η κάθε μία, τις 400 βίλες των 200m2 η κάθε μία, τις 27 καμπάνες, τις 18 οπές γκολφ, το ιδιωτικό χωριό στην περιοχή της Ερμιονίδας -και παρ’ όλο που οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αρνητική εισήγηση. 

Πριν από έναν χρόνο είχατε δεσμευτεί ότι θα φέρετε στο ΠεΣυ, σε ειδική συνεδρίαση, τα "επιτεύγματά" σας σ’ αυτό τον τομέα. Το ίδιο είχατε δεσμευτεί, δυο χρόνια πριν, για τις ΑΠΕ. Δεν το κάνατε, για να μην αποκαλυφθεί ότι σε μια περίοδο κρίσης, που βογγά η εργατική λαϊκή οικογένεια, εσείς διαθέτετε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την εξυπηρέτηση καπιταλιστικών ομίλων.

Προτιμάτε, μετά από κάθε ταξίδι σας στο εξωτερικό, όπου σας συνοδεύει ένα τσούρμο επιχειρηματιών, με βαρύγδουπες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης (που κάποια αφειδώς "ταΐζετε") να μιλάτε για το τόσο μεγάλο και θεάρεστο έργο σας. Εχουμε ζητήσει, με επανειλημμένες παραστάσεις, επερωτήσεις και έγγραφα στην Οικονομική Επιτροπή και στην "Πελοπόννησο" Α.Ε., στοιχεία που έχουν σχέση με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αρνείστε να τα δώσετε. Τι προσπαθείτε να αποκρύψετε; Τι έχετε να φοβηθείτε;

 

Εμείς επανερχόμαστε και ρωτάμε: Πέρασαν δυο χρόνια, τώρα ανακαλύψατε το έργο τουριστικής προβολής Περιφέρειας  Πελοποννήσου, που υποτίθεται ότι πραγματοποίησε η αεροπορική εταιρεία Εasy Jet, για το οποίο εισέπραξε μισό εκατομμύριο ευρώ; Δαπανήθηκαν τα 5.897.200 ευρώ από το ΕΣΠΑ που μέσω της "Πελοπόννησος" Α.Ε. ήταν να διατεθούν για τη "Μυθική Πελοπόννησο"; Πόσοι και ποιοι υπάλληλοι εργάζονται στην "Πελοπόννησος" Α.Ε. για το έργο της αυτεπιστασίας "Μυθική Πελοπόννησος"; Πόσοι και ποιοι έλεγχοι έχουν διενεργηθεί στο έργο "Μυθική Πελοπόννησος" από τις αρμόδιες αρχές για το ΕΣΠΑ (Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου, Κεντρικές Υπηρεσίες υπουργείων); Με ποια κονδύλια έχουν επιχορηγηθεί μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικά, περιφερειακά, εθνικής εμβέλειας, ακόμα και διεθνή, για την προβολή του έργου σας; Τέλος, θα μας χορηγηθούν τα στοιχεία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, που έχουμε ζητήσει με τα υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 16295/4-3-2014 και 278/13-3-2014 έγγραφα προς την Οικονομική Επιτροπή και προς την "Πελοπόννησος" Α.Ε. και έναν χρόνο τώρα δεν έχουμε πάρει απάντηση;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER