Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 19:29

Προς δημοπράτηση οι τελευταίοι τέσσερις ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση των αναγκαίων μελετών και ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου, των τεσσάρων ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) που απομένουν για αποκατάσταση, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ντίνα Νικολάκου.

 

Πρόκειται για τους παλαιούς σκουπιδότοπους στο Πλάτωμα του δήμου Τρίπολης, στο Αφισσού της Σπάρτης, στο δήμο Ανατολικής Μάνης και στα Δίδυμα Ερμιονίδας.

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, σημείωσε πως τα χρήματα για την αποκατάσταση αυτών των χωματερών είναι εξασφαλισμένα και συμπλήρωσε πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται έχουν την σύμφωνη γνώμη και είναι σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επιπλέον η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών υπογράμμισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων, βασική παράμετρος για την επιτυχία της χώρας μας και μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από τα σκληρά μέτρα είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, κάτι το οποίο αποτελεί βασική στρατηγική μας πολιτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το μεγάλο επενδυτικό και "πράσινο" έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας, που αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργεί θέσεις εργασίας και σταματά την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενώ παράλληλα βάζει τέλος στο συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα».

Επιπρόσθετα, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «είναι το μοναδικό στην επικράτεια εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αποτελέσει την ατμομηχανή και των υπολοίπων αναπτυξιακών έργων της Περιφέρειας, διότι η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με αναπτυξιακό σχεδιασμό που φέρνει θέσεις εργασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ