Δευτέρα, 30 Μαϊος 2011 11:36

Το αεροδρόμιο Τρίπολης σήμερα στο Περιφερειακό

Γράφτηκε από την

Με σημαντικότερο θέμα το αεροδρόμιο στην Τρίπολη, τη λειτουργία αεροδρομίου χαμηλού κόστους και με εισηγητή τον ίδιο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κατά τις αντιδράσεις της εξαγγελίας του αεροδρομίου, τονίστηκε η προτεραιότητα της αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας την οποία υιοθέτησε και ο κ. Τατούλης, ενώ η τέως βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου κάλεσε τους φορείς της Λακωνίας να ζητήσουν αεροδρόμιο στο νομό τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν και θα απαντηθούν επερωτήσεις του συμβούλου Σωτήρη Παναγιωτόπουλου για την κατάργηση 2 τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας και του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάση Πετράκου για την ιστοσελίδα και τα δελτία Τύπου της Περιφέρειας, για τα έργα στο δρόμο Σκούρα - Πυρί και την παράκαμψη Βουτιάνων και για τη μεταφορά του εξοπλισμού της μονάδας φυσικού αερίου από το λιμάνι της Καλαμάτας στη Μεγαλόπολη με σιδηρόδρομο.

Το Συμβούλιο, επίσης, θα γνωμοδοτήσει για τις περιβαλλοντικές μελέτες στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού, για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής αντιπυρικής προστασίας στη θέση "Φάρμακα" Ταϋγέτου και για 3 αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αρκαδία και τη Λακωνία.

Τέλος, αναμένεται να αποφασίσει τη συγχώνευση των Αναπτυξιακών Εταιρειών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.