Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 18:50

Ομάδα Επαλήθευσης για το Τζάνε - Καλαμάκι 

Ομάδα Επαλήθευσης για το Τζάνε - Καλαμάκι 

Τη σύσταση Ομάδας Επιτόπιας Επαλήθευσης για το έργο στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, αποφάσισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Το έργο, σύμφωνα με την απόφαση, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, με δημόσια δαπάνη 25,2 εκ. ευρώ.

Μέλη της Ομάδας Επιτόπιας Επαλήθευσης ορίζονται οι: α) Ιωάννης Σπυριδάκος, στέλεχος της Μονάδας Β1 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου. β) Μοίρας Κωνσταντίνος, στέλεχος της Μονάδας Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επιτόπια επαλήθευση είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί στις 5 Νοεμβρίου, στην έδρα του δικαιούχου στην Τρίπολη και επιτόπου του έργου στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «το έργο της Ομάδας Επιτόπιας Επαλήθευσης είναι η επιβεβαίωση: Της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του υποέργου της πράξης, σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης νομικής δέσμευσης ή απόφασης χορήγησης ενίσχυσης. Της ακρίβειας των πληροφοριών που παρέχει ο δικαιούχος σχετικά με τη φυσική και οικονομική πρόοδο των υποέργων και της πράξης. Της τήρησης των εθνικών και κοινοτικών κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων δημοσιότητας, ότι η δηλωθείσα δαπάνη είναι πραγματική, αντιστοιχεί σε υλοποιημένο φυσικό αντικείμενο και τεκμηριώνεται η ύπαρξη επαρκούς διαδρομής ελέγχου.

Η Ομάδα Επιτόπιας Επαλήθευσης θα ολοκληρώσει το έργο της με τη σύνταξη έκθεσης επιτόπιας επαλήθευσης».