Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 18:36

Ο Τατούλης υπογράφει οσονούπω με την “Τέρνα” 

Ο Τατούλης υπογράφει οσονούπω με την “Τέρνα” 

«Τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες την εκπληρώσαμε με συνέπεια στο ακέραιο. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το διεθνή διαγωνισμό και οσονούπω υπογράφουμε την οριστική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία» δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της προσωρινής μεταβατικής λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στη θέση Μεγαβούνι και την αρνητική γνωμοδότησή της από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την καθαρή άποψη όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και για το αίτημα του Δήμου Τρίπολης για παράταση της έκτακτης ανάγκης, με δεδομένο ότι ο δήμος βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη τρία χρόνια χωρίς να έχει διορθωθεί τίποτα, αφετέρου με το αίτημά του ζητά παράλληλα τη νομιμοποίηση του τρόπου διαχείρισης στον Αγιο Βλάση. 

«Εχουμε ενστάσεις γιατί δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση του χώρου εναπόθεσης σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων στον Αγιο Βλάση, όπου στόχο είχε τη μεταφόρτωση σε νόμιμο χώρο, όπως άλλωστε προέβλεπε η υγειονομική διάταξη που είχε εκδοθεί. Στην ουσία πρόκειται για νέο επιφανειακό ΧΑΔΑ και ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ, μετά από καταγγελίες και αυτοψίες των υπηρεσιών» ανέφερε ο περιφερειάρχης και τόνισε ότι τηρείται σιγή ιχθύος για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

«Πού είναι ο κ. αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ο οποίος θα αδειοδοτούσε τον Αγιο Βλάση, το Μεγαβούνι; Γιατί δεν ακούγεται τίποτα για την Αγία Τριάδα και για τον Αγιο Βλάση; Είναι περιβαλλοντικές βόμβες που απειλούν την πόλη» τόνισε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «δεν έχω ακούσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. υπουργού για το θέμα της παράτασης της έκτακτης ανάγκης για την Τρίπολη. Στην απέλπιδα ιστορία του ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την οικολογία για να δικαιολογήσει την πολιτική του ύπαρξη». 

«Δικαιώθηκα απολύτως όταν έλεγα ότι δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι «ο νέος ΕΣΔΑ δεν έχει καμία νομιμοποίηση, όπως άλλωστε αναφέρει στην απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε έχει ψηφιστεί στη Βουλή, όπως υποστήριζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε τι έπαθε στις 4 Νοεμβρίου ο κ. Τσιρώνης στη συνάντησή του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Απορρίφθηκε το σχέδιό του γιατί δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».