Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 18:27

"Πελοποννησιακή Συνεργασία" κατά Τατούλη 

"Πελοποννησιακή Συνεργασία" κατά Τατούλη 

Ολομέτωπη επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, εξαπολύει η "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" για την προχθεσινή του συνέντευξη Τύπου.

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι κατηγορίες για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και η παράταξη καλεί «τώρα την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα τους σχεδιασμούς επί της "άμμου" της περιφερειακής αρχής για το ζήτημα των σκουπιδιών και να προχωρήσει με τους δημάρχους και τους δημότες, σύμφωνα με τον ΕΣΔΑ, στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις».

Χαιρετίζει, επίσης, «σήμερα τις θέσεις που εκφράζουν οι δήμαρχοι, η ΠΕΔ και ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και ας άργησαν βέβαια μια πενταετία, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Στην ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" σημειώνει ότι η συνέντευξη «αποκάλυψε και επιβεβαίωσε την ένδεια των επιχειρημάτων της περιφερειακής αρχής και κατέδειξε για μια ακόμη φορά τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει». Παρατηρεί ότι «ο μαγικός κόσμος που επικαλείται η υποθετική κοσμογονία των έργων, της "ευημερίας" και της ανάπτυξης, δεν είναι παρά η αντανάκλαση της εικονικής πραγματικότητας, αφού η κοινωνία των πολιτών της Πελοποννήσου με το αλάνθαστο κριτήριό της, ξέρει πλέον, δεν τις δέχεται, τις απορρίπτει και απλώς γελά με τις βαρύγδουπες μεγαλοστομίες». Κάνει λόγο για "παραμυθάδες" «που εξακολουθούν με αίολα πυροτεχνήματα και υπολογισμούς να εξαπατούν την τοπική μας κοινωνία», για «πολύχρωμες "κουρελούδες" και φλοκάτες στη "νεροτριβή" του κ. Τατούλη!». 

Η "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" αναφέρει ότι «η περιφερειακή αρχή χωρίς στοιχεία, χωρίς αποτελέσματα, χωρίς έργο, ολοκλήρωσε κουτσά-στραβά μόνον ό,τι βρήκε προετοιμασμένο από την απελθούσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μετά η "λευκή κόλλα"!».

Επικρίνοντας την περιφερειακή αρχή θυμίζει τις "εξαγγελίες" αέρος - αέρος για το δημοπρατήριο των αγροτικών προϊόντων, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, για τον Ανατολικό Οδικό Αξονα, για το νέο  Μουσείο της Σπάρτης, για τις αγροδιατροφικές συμπράξεις, για τη διαστημική πύλη της Καλαμάτας, για τον προαστιακό του Λουτρακίου, για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου… «και πόσες ακόμη μαξιμαλιστικές "συλλήψεις» στην υπηρεσία της οιονεί εξαπάτησης των αφελών της μικρής μας κοινωνίας!».

Τέλος, καλεί «την περιφερειακή αρχή, αφού αρέσκεται στις συνεντεύξεις και στους μονόλογους, την επόμενη φορά για να γίνει πειστική να επιχειρηματολογεί με έργα και όχι μόνον με λόγια. H Περιφέρεια "πιλότος" θέλει αποδείξεις».