Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 21:31

Επεισοδιακά ξεκίνησε χθες το Περιφερειακό - Κάτοικοι από το Σουσάκι αποδοκίμασαν τον Τατούλη

Γράφτηκε από την

Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων που κατέκλυσαν χθες την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, απαίτησαν να μην εγκατασταθούν χημικά στο Σουσάκι Κορινθίας. Και αποδοκίμασαν τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και την πλειοψηφία του Συμβουλίου που δεν δέχθηκαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα για ανάκληση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και της άδειας του κ. Τατούλη για εγκατάσταση της μονάδας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι. Μάλιστα, οι κάτοικοι παρέμειναν για ώρα μετά την απόφαση στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα και προειδοποιώντας τον περιφερειάρχη και στελέχη της πλειοψηφίας. Για να ηρεμήσουν δε τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συνεδρίαση, χρειάστηκε να γίνει προσωρινή διακοπή. Νωρίτερα, πριν τη συνεδρίαση, όταν προσερχόταν ο κ. Τατούλης κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και λίγο έλειψε να τον προπηλακίσουν, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε.
Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρά την αρχική εισήγηση του Γ. Δέδε που τασσόταν με τα αιτήματα των κατοίκων, ψήφισαν την πρόταση του κ. Τατούλη να προσφύγει πρώτα στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αν η άποψή τους συμφωνεί με την άποψη των κατοίκων περί επικινδυνότητας των χημικών, τότε θα ανακαλέσει την υπογραφή του. Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι η άδεια που έδωσε ήταν μονόδρομος, αφού υπήρχε έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Οι μειοψηφίες υποστήριξαν και ψήφισαν δική τους πρόταση, στηρίζοντας το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, αλλά δεν πέρασε.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης τόνισε ότι όλοι είναι ενωμένοι και δε θα επιτρέψουν να εγκατασταθεί αυτή η μονάδα στο Σουσάκι, προασπίζοντας τα συμφέροντά τους, το περιβάλλον και την υγεία τους.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης και στη συζήτηση άλλου θέματος ο κ. Τατούλης επέκρινε τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων για τη συμπεριφορά τους στο κτήριο (έγραψαν συνθήματα) και κατηγόρησε επικεφαλής μειοψηφιών που με το λαϊκισμό τους επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οταν ο κ. Δράκος ζήτησε να απαντήσει, δεν του δόθηκε ο λόγος.