Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 21:29

Αλευράς κατά Μαργέλη για τις φυλακές

Γράφτηκε από τον
Αλευράς κατά Μαργέλη για τις φυλακές

Για διασπαστικές κινήσεις κατηγόρησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, ο οποίος παρέκαμψε την Περιφέρεια - γραμματοκομιστή και έστειλε απευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης το φάκελο με τις προτεινόμενες θέσεις για τη δημιουργία φυλακών στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.
«Θεωρώ παράλογο και δεν είναι συναινετικό ο κάθε φορέας να κάνει δικό του μετερίζι. Υπάρχει μια επιτροπή για το θέμα των φυλακών και πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς και αυτά που έχουν δρομολογηθεί, και κυρίως θεσμούς που μετέχουμε σαν Δικηγορικός Σύλλογος», είπε ο κ. Αλευράς. Ανέφερε ότι «είναι λάθος του προέδρου να κάνει τέτοιες κινήσεις διασπαστικές, γιατί αυτό οδηγεί και σε άλλους δρόμους». Και υποστήριξε πως «το θέμα των φυλακών η Περιφέρεια Πελοποννήσου το έχει αναδείξει και πάλι. Υπήρχε παλιά επί προέδρου Ανδριανόπουλου κι είχε παγώσει. Και το επανέφερε ο κ. Τατούλης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο προσκήνιο και συγκροτήθηκε η συγκεκριμένη επιτροπή».
Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι «η ενέργεια που έκανε ο κ. Μαργέλης δε βοηθάει στη συνέργεια, σ’ αυτό που πρέπει να πάμε όλοι κατευθυνόμενοι με σύμπνοια για ένα κοινό σκοπό. Το θεωρώ διασπαστικό και δεν είναι και καλό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρονική σειρά των γεγονότων και το ποιος τελικά ανακίνησε το θέμα των φυλακών, η Περιφέρεια ή το ίδιο το υπουργείο με έγγραφό του, φανερά ενοχλημένος ο κ. Αλευράς είπε πως «το αποτέλεσμα μετράει και ποια είναι η πραγματικότητα. Εδώ δεν κάνουμε ανακρίσεις. Εδώ λέμε να είμαστε ουσιαστικοί. Το έγγραφο (για τις φυλακές) το έστειλε ο κ. Καστανίδης όταν είχαν γίνει ενέργειες από τον κ. Τατούλη στο υπουργείο νωρίτερα, είχε επαφές με τον υπουργό».
Κάνοντάς μας έπειτα ένα ακόμη μάθημα δημοσιογραφίας, είπε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να κοιτάμε να βγάλουμε τη σωστή είδηση και να είμαστε ουσιαστικοί και για τους πολίτες και για τη Μεσσηνία. Και μην ψαχνόμαστε από λέξεις να πιαστούμε, αν το έκανε ο ένας ή ο άλλος. Σημασία έχει να γίνεται κάτι για τον τόπο μας». Και πρόσθεσε: «Για το θέμα των φυλακών έχει πρωτοστατήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέσα από την ομάδα που έχει συσταθεί θα καταλήξουμε σε σίγουρο συμπέρασμα. Ολες οι άλλες ενέργειες που θέλετε είναι διασπαστικές και δεν είναι για το καλό της Μεσσηνίας, αλλά και για το επίπεδο συνεργασίας που μπορεί να έχει ο ένας φορέας με τον άλλον».
Σε ερώτηση της "Ε" για την παλιά δέσμευση του κ. Τατούλη ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για φυλακές στην Αμφεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε: «Ο κ. Τατούλης σας απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση δικιά σας και την έχετε την απάντηση. Αν θέλετε τη γράφετε αύριο. Σας απάντησε συγκεκριμένα, η δέσμευσή του που ήταν στο Δικηγορικό Σύλλογο, ισχύει και σήμερα. Και δεύτερον στην επιτροπή συμμετέχει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου άρα αυτό που έκανε δεν ήταν το καλύτερο».
Στην επόμενη ερώτησή μας όμως, εάν αυτά για τις φυλακές στην Αμφεια ο κ. Τατούλης τα λέει και στην Τρίπολη, ο κ. Αλευράς φανερά ενοχλημένος δεν απάντησε και προχώρησε παρακάτω, λέγοντας «άλλη ερώτηση».


NEWSLETTER