Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 08:58

Μεγάλη καθυστέρηση στην καταπολέμηση των κουνουπιών στην Πελοπόννησο

 Ανάδοχο για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέδειξε, επιτέλους, η Πελοπόννησος Α.Ε., για φέτος και το 2017.

Είναι η εταιρεία "Κοινοπραξία: Βιοεφαρμογές Ελευθερίου και Σία Ε.Ε.  - Οικοανάπτυξη Α.Ε. - ΙΝΣΕΚΟ Ε.Ε." και η σύμβαση μαζί της υπογράφηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Η ανακήρυξη καθυστέρησε, γιατί πραγματοποιήθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός με δημοσίευση της προκήρυξής του στον Τύπο στις 14 Απριλίου, με αποτέλεσμα να πάνε πίσω και όλες οι άλλες διαδικασίες που έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πελοπόννησος Α.Ε., «το έργο εκτελείται με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας και συνοπτικά περιλαμβάνει τις εξής επιχειρησιακές εφαρμογές: Χαρτογράφηση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών - δημιουργία επιχειρησιακών χαρτών. Καθορισμός δειγματοληπτικών θέσεων. Ελεγχος και δειγματοληψίες προνυμφών κουνουπιών. Ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας από εδάφους και από αέρος στις παραγωγικές εστίες αναπαραγωγής. Δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών με την τοποθέτηση παγίδων διοξειδίου του άνθρακα. Διενέργεια υπολειμματικών ψεκασμών εσωτερικών χώρων (IRS) σε 9 οικισμούς του Δήμου Ευρώτα».

Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι «για την επιτυχία του έργου είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας. Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνανθρώπους μας: Περιορίζουμε στο χώρο μας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιμνάζουν νερά και λαμβάνουμε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας».