Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 09:54

Διχογνωμία για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Διχογνωμία για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

«Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου αποτελεί στην ουσία πεταμένα χρήματα, γιατί δεν θα γίνει ποτέ ένας ασφαλής δρόμος, ούτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται για την ικανοποίηση και των μελλοντικών αναγκών, σε βάθος χρόνου». 

Με αυτά τα λόγια η δημοτική αρχή Καλαμάτας εκφράζει στην ιστοσελίδα του δήμου την πλήρη αντίθεσή της στα κυβερνητικά σχέδια για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τα οποία φαίνεται να ενστερνίζεται τον τελευταίο καιρό και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, παρά την υπάρχουσα αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. 

Ετσι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, αντί να ενώνει τους Μεσσήνιους, τείνει να τους διχάσει καθώς έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια πλευρά οι Δήμοι Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων διεκδικούν δυναμικά την παραλιακή νέα χάραξη. Στην άλλη πλευρά, κυβερνητικά στελέχη όπως ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στελέχη του Υποδομών όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Δέδες και δημοτικοί παράγοντες της Μεσσήνης, καλοβλέπουν την απλή βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου. Τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου φαίνεται ότι προκρίνουν και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πότε δεν έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ ενός νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου. 

Στο «γαλάζιο στρατόπεδο» επικρατεί σιωπή για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήθελε την παραλιακή χάραξη, αλλά δεν τόλμησε να χρηματοδοτήσει το έργο επειδή φοβήθηκε πως θα τον κατηγορήσουν για προνομιακή μεταχείριση της εκλογικής του περιφέρειας. Αντιθέτως ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, που αντλούσε την κύρια εκλογική του δύναμη από την περιφέρεια της Μεσσήνης, είχε ταχθεί παλιότερα υπέρ της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου. 

Σήμερα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραλιακής χάραξης ή της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, αφήνοντας ουσιαστικά μόνους τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος. 

Εξίσου ανεξήγητη είναι και η σιωπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ένα κρίσιμο έργο που αφορά όχι μόνο το οδικό δίκτυο του νομού, αλλά γενικότερα την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Θ.Λ.

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του έχει ως εξής: 

«Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει στην νέα, παραλιακή χάραξη του δρόμου Ριζομύλου - Καλαμάτας. Ο δήμαρχος εντός των ημερών θα έχει συνάντηση με τους μηχανικούς μελετητές της "Μορέας ΑΕ", που εργάζονται για το υπουργείο Υποδομών, σχετικά με το θέμα αυτό.

Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για ένα έργο υποδομής απολύτως αναγκαίο για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας, καθώς και για την αποφόρτιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ασπροχώματος.

Ο Δήμος Καλαμάτας δε θα συναινέσει ποτέ στη συνέχιση της παρούσας κατάστασης στο Ασπρόχωμα, με τα ατυχήματα που σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν.

Στον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας είναι να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο που διέρχεται μέσα από το Ασπρόχωμα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, με δενδροφυτεύσεις, διευρυμένα πεζοδρόμια και οδοφωτισμό.

Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου αποτελεί στην ουσία πεταμένα χρήματα, γιατί δεν θα γίνει ποτέ ένας ασφαλής δρόμος, ούτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται για την ικανοποίηση και των μελλοντικών αναγκών, σε βάθος χρόνου.

Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει τη βεβαιότητα της συνεννόησης με το Δήμο Μεσσήνης γι' αυτό το σπουδαίο θέμα, που δεν είναι τοπικού, αλλά μεσσηνιακού ή και εθνικού ενδιαφέροντος».