Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 11:32

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Τόλιου: «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση» 

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Τόλιου: «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση» 

Συζήτηση - παρουσίαση του νέου βιβλίου του οικονομολόγου - συγγραφέα Γιάννη Τόλιου "Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση", πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της "Ελευθερίας", Γεωργούλη 26, μεθαύριο Δευτέρα στις 7 το απόγευμα.

Την εκδήλωση οργανώνουν η "Λαϊκή Ενότητα" Καλαμάτας και οι εκδόσεις "Ταξιδευτής". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Τρύφωνας Κωστόπουλος - καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Χρήστος Χαλαζιάς - δημοσιογράφος - συγγραφέας και ο συγγραφέας Γιάννης Τόλιος. Θα συντονίσει ο Θανάσης Πετράκος, πρώην βουλευτής και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ.

 

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει και αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα, στην Κυπαρισσία, στο Εργατικό Κέντρο.

«Ανοίγουμε το διάλογο. Το βιβλίο του Γιάννη Τόλιου δίνει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν. Οι δύο εκδηλώσεις θα συμβάλουν σ’ ένα διάλογο που πρέπει να ανοίξει και στη χώρα, για το εθνικό νόμισμα», είπε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Θαν. Πετράκος.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε πως «η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν ήταν σχέδιο Σόιμπλε. Σχέδιο Σόιμπλε ήταν το 3ο μνημόνιο, το Υπερταμείο που θα διαχειρίζεται την εθνική περιουσία». Και πρόσθεσε πως «οι πιο μεγάλοι οικονομολόγοι της σύγχρονης εποχής (Κρούγκμαν, Στίγκλιτς) υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα». 

Τις θέσεις της ΛΑΕ κατά του ευρώ και υπέρ του εθνικού νομίσματος παρουσίασε η Μαρία Μήτση, τοπικό στέλεχος.