Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 13:40

Γιαννακούρας εναντίον Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης Πελοποννήσου–Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησιών

Γράφτηκε από την

Με αφορμή την πρωτοβουλία μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας) για πραγματοποίηση ημερίδας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης με θέμα «Αντιμετώπιση Επιβλαβών Οργανισμών που καταστρέφουν πλατάνια και πεύκα στην Αρκαδία» την Παρασκευή 16/09/2011, ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα-θέματα που μόνο σε ανεπάρκεια σκέψης και ελλειπτικές συμπεριφορές μπορούν να παραπέμπουν! Ο στόχος και ο σκοπός της ημερίδας ήταν σαφής: Σε ένα χρόνιο πρόβλημα,  με επείγουσα ανάγκη λύσης – μιας και αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα παραμείνει κανένα πλατάνι σε όλη την Πελοπόννησο, βάση της μελέτης των ειδικών- με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για τον  τόπο και το περιβάλλον γενικότερα, πάρθηκε η πρωτοβουλία για ενημέρωση και άμεση λύση του προβλήματος. Χωρίς φιέστες και χωρίς φανφάρες, έγινε ανάλυση του προβλήματος με καλεσμένους ειδικούς φυτοπαθολόγους και άλλους επιστήμονες από το ΕΘΥΑΓΕ – Ινστιτούτο μεσογειακών και δασικών οικοσυστημάτων και από το Μπενάκειο φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και η έκπληξη ήρθε από μικροπολιτικές, στενόμυαλες και συμπλεγματικές συμπεριφορές από την πλευρά της Δασικής Υπηρεσίας.
Με έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώθηκε πως η παρουσία των δασαρχών παρεμποδίστηκε με εντολή-καθοδήγηση  του κ. Κανταρτζόπουλου Αντώνη, γενικού διευθυντή δασών και αγροτικής οικονομίας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νησιών και άλλους συναρμόδιους παράγοντες. Οι δασάρχες, έχοντας τυπικά μα και ουσιαστικά ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για να παρευρεθούν και να εκφράσουν την γνώμη τους όχι τύποις μα επί της ουσίας -γνώμη απαραίτητη και που θα έδειχνε πως έστω και ετεροχρονισμένα θα αναλάμβαναν την ευθύνη τους για την κατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων- χωρίς καμία δικαιολογία τους απαγορεύτηκε η τόσο αναγκαία παρουσία τους.
Η διαπίστωση είναι λυπηρή. Το έργο είναι απαραίτητο. Η προσοχή μας και οι προσπάθειες μας δεν θα σταματήσουν χάρις σε μικροπολιτικές παρεμβάσεις, στενόμυαλες νοοτροπίες, πολιτικά απωθημένα που θυμίζουν «άλλες εποχές» και ειδικά από άτομα κατέχοντα τέτοιες θέσεις, πράξεις που δυστυχώς οδήγησαν την χώρα μας και την κοινωνία σε αυτό το απογοητευτικό σημείο.
Όλες αυτές οι τρικλοποδιές δεν θα μας σταματήσουν. Οι προθέσεις μας είναι αγνές, με κίνητρο και βασικό άξονα δράσης την αγάπη μας για τον τόπο και το περιβάλλον.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER