Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 20:33

ΝΕ ΚΚΕ Μεσσηνίας: Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Χαιρετίζουμε τους μαθητικούς αγώνες που φουντώνουν κάθε μέρα. Με καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κλεισίματα δρόμων οι μαθητές μας διεκδικούν το αυτονόητο.
Καταγγέλλουμε  τους δήθεν «αγανανακτισμένους» γονείς και  ορισμένους διευθυντές σχολείων, στελέχη κατά κύριο λόγο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ  που σαν έτοιμοι από καιρό καταφεύγουν ακόμα και στη χρήση σωματικής βίας απέναντι στα παιδιά που αναζητούν, στους αγωνιστές μαθητές και γονείς, τους υποκινητές τάχα των καταλήψεων.
Οι δήθεν «αγανανακτισμένοι» ας αναρωτηθούν Ποιος στ’ αλήθεια κλείνει τα σχολεία;
Δεν είναι η βάρβαρη πολιτική, που στερεί ακόμα και τα βιβλία; Που αδειάζει τα σχολεία από εκπαιδευτικούς; Που αφήνει τα σχολεία χωρίς χρήματα, χωρίς πετρέλαιο;
Στα Δημοτικά που δεν γίνονται καταλήψεις δεν χάνονται διδακτικές ώρες;;;
«Αυτοί που μας κλέψανε το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» (Μπρεχτ).
Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σπίτια τους και στο σχολείο τους και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Μαχητές!!!
Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας, που με την εγκύκλιο που απέστειλε στις 20/9/2011
βαφτίζει «πρόληψη και παιδαγωγική αντιμετώπιση» την καταστολή των μαθητικών αγώνων
καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»,  το διαίρει και βασίλευε, επιδιώκει να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά.
ονομάζει «δυσλειτουργία» τον αγώνα των μαθητών ενάντια στα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε.
Καταγγέλλουμε  τον περιφερειακό δ/ντή εκπ/σης για την εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε και για τις δηλώσεις τρομοκρατίας κατά των μαθητών  και  τους  διευθυντές σχολείων, που αποδεχόμενοι το ρόλο του «παιδονόμου»  επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των μαθητών.
Είναι προφανές ότι  τόσο ο περιφερειακός όσο και  όσοι διευθυντές που αποδεδειγμένα λειτουργούν με τον παραπάνω τρόπο, και  πασκίζουν να υλοποιήσουν την εντολή του Υπουργείου Παιδείας για καταστολή των μαθητικών αγώνων,  έχουν πάψει να έχουν σχέση με την παιδαγωγική.  Παίζουν το ρόλο «του νέου στελέχους εκπαίδευσης» στο «νέο σχολείο της αγοράς», που καμιά  σχέση δεν έχει με το σχολείο που έχουν ανάγκη ο λαός μας και οι μαθητές μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί τους, να στηρίξουν τους αγώνες των μαθητών ν’ απομονώσουν όσους στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές  της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή σύμπνοια με ΝΔ ΛΑΟΣ και με τη στήριξη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ κλπ.
Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία. Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για την λειτουργία των σχολείων. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Κανένα κενό σε εκπαιδευτικούς. Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
Το «νέο σχολείο», το φτηνό σχολείο για την κυβέρνηση, το ακριβό για το λαό, το κερδοφόρο για την πλουτοκρατία  να μείνει στα χαρτιά.

Από τη ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ