Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:07

Στις απεργίες και κινητοποιήσεις καλεί η παρέμβαση πολιτών Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Η  Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης  από την ίδρυσή της ταυτίστηκε με το συμφέρον των απλών δημοτών και η δράση της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων για ένα καλύτερο Δήμο και κατά    επέκταση  για μια καλύτερη χώρα .
Γι’  αυτό είναι αδύνατο να μας αφήσει αδιάφορους η πρωτοφανής επίθεση που δέχονται εδώ και δύο χρόνια περίπου οι εργαζόμενοι της χώρας μας από την Κυβέρνηση και τους συμμάχους της.
Η  βάρβαρη φορομπηχτική οικονομική  πολιτική που έχει επιβληθεί , και η ουσιαστική κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους με την επιβολή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ ο τόπος , εκπορεύονται  από το μεγάλο Κεφάλαιο , και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γνωρίζουν ότι τα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα , θα βαθύνουν  παραπέρα  την κοινωνική κρίση  ,  με την ουσιαστική πτώχευση των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων σε όφελος  του κεφαλαιοκρατικού  συστήματος και των τραπεζών.
Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη νέα γενιά στην απόγνωση και την ανεργία – με μόνη λύση να φαντάζει τη μετανάστευση - , και με  μισθούς  πείνας τους «τυχερούς» εργαζόμενους και συνταξιούχους στην απόγνωση και στην αβεβαιότητα.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, γιατί δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι  και καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να το καταγγείλουν ως απεχθές και να μην το αναγνωρίσουν 
Το αν αυτά τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας θα εφαρμοστούν και πόσο, δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς. Πριν από όλα θα εξαρτηθεί από την δική μας αποφασιστικότητα.
Από την οργανωμένη δική μας απόφαση να πούμε ως εδώ και μη παρέκει.
Η πολιτική μας εκτίμηση , είναι ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν είναι καθόλου τυχαία , αλλά είναι αποτέλεσμα μακρόχρονου σχεδιασμού με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της μεγάλης  δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων αντί πινακίου φακής , καθώς και την  καταλήστευση  του ορυκτού πλούτου και των πλούσιων ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας μας.
Πιστεύουμε ότι η λύση που θα δοθεί από τους εργαζόμενους μπορεί και πρέπει να είναι πολιτική.
Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η προσφυγή στις κάλπες , γιατί η Κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε και άλλα εφαρμόζει και είναι βέβαιο ότι ο Λαός με την ψήφο του , θα ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σύστημα ,  βγάζοντας στο προσκήνιο νέες δυνάμεις που θα εφαρμόσουν άλλες πολιτικές υπέρ των εργαζομένων και της πλειοψηφίας του λαού μας.
Ο απλός λαός έχει τη δύναμη, να  ξαποστείλει στην πολιτική εφεδρεία , όλους εκείνους που μας έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. 
Καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα,  σε κοινό μέτωπο πάλης για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των  αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν  συνειδητά και μαζικά σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες γιατί η συλλογική δράση είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι  πολιτικοί υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.

Σπάρτη 10-10-2011

Η Γραμματεία της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης