Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 21:17

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ - Βουλευτές στα... κεραμίδια για την επόμενη μέρα

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ - Βουλευτές στα... κεραμίδια για την επόμενη μέρα

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς όλοι παίρνουν θέση για την επόμενη ημέρα, οι δελφίνοι οργανώνονται και οι βουλευτές προσπαθούν να παρέμβουν με διάφορους τρόπους επιχειρώντας να διασφαλίσουν τη θέση τους στο νέο τοπίο που δημιουργείται.
Η κινητικότητα αυτή εμφανίζεται σε σημαντικό βαθμό και στη Νότια Πελοπόννησο, με βουλευτές να έχουν… βγει στα κεραμίδια και να απαιτούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο την απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου.
Από εκείνους οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό διαφοροποιούνται από το περιβάλλον Παπανδρέου είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρης. Πέραν των δηλώσεων που έκανε πριν από μια εβδομάδα και στις οποίες υπέδειξε την αποχώρηση Παπανδρέου ως καλύτερη λύση και για τον ίδιο τον τ. πρωθυπουργό, πριν λίγες ημέρες πήρε μέρος σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το χώρο "ΠΑΣΠ ’80" στο μπαρ "Baccaro" της Αθήνας. Σε αυτή παρουσία της τετράδας Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση, Μόσιαλου, παρουσιάστηκαν "5+1 θέσεις" για "συζήτηση και δράση σε δύσκολους καιρούς": Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με συλλογική υπευθυνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ιδιωτικός τομέας ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης. Συμμαχία ευθύνης. Εκστρατεία κατά της διαφθοράς. Πολιτικό σύστημα: Υπεράσπιση της πολιτικής και των ιδεών. Ενότητα, όχι κατακερματισμός της δημοκρατικής παράταξης. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ίδρυση της "Κίνησης για την 4η Δημοκρατία".
Προχθές μια άλλη ομάδα νέων βουλευτών (μεταξύ των οποίων και ορισμένοι που συμμετείχαν στη συνάντηση που προαναφέρθηκε) παρουσίασε "10+1 θέσεις" για την επόμενη ημέρα. Στην ομάδα συμμετέχουν οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου και Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος που μαζί με τους άλλους ζητούν εμμέσως πλην σαφώς να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές με άλλη ηγεσία.
Από εκεί και ύστερα ο Δ. Ρέππας εξακολουθεί να παραμένει στον κύκλο των έμπιστων του Γ. Παπανδρέου αλλά με σοβαρά μειωμένη πλέον την επιρροή στην Πελοπόννησο που είχε δώσει από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εσωκομματικές εκλογές στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Λεων. Γρηγοράκος ήταν από τους πρώτους βουλευτές που εναντιώθηκαν στην πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και ζήτησαν "κυβέρνηση εθνικής ενότητας". Ενώ ο Δ. Κουσελάς κατά την πάγια τακτική του περιμένει να δει… πού θα γείρει η πλάστιγγα για να εκδηλωθεί ανοιχτά, ακολουθώντας σταθερά αντιπολιτευτική πολιτική από την εποχή που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.