Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 15:11

Λογαριασμούς χωρίς χαράτσι παρέδωσε το ΠΑΜΕ

Γράφτηκε από την


1. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άλλη μια Παρασκευή παρέδωσαν οργανωμένα λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι. Αυτήν την Παρασκευή παραδώσαμε άλλους 90 λογαριασμούς. Συνεχίζουμε κάθε Παρασκευή στις 10:00 ραντεβού έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Πληρώνουμε την αξία του ρεύματος μέσω τραπέζης, και τα καταθέτουμε μαζί με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουμε πως τα λεφτά που καταθέσαμε μέσω τραπέζης, δεν θέλουμε να κρατηθούν για το χαράτσι αλλά μόνο για την αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ.
2. Την τέταρτη πραγματοποιήθηκε Λαϊκή συνέλευση στις Γειτονιές του Αγίου Σίδερη, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Κωνσταντίνου με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Οι κάτοικοι των γειτονιών αυτών αφού συζήτησαν για την ανάγκη οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, εξέλεξαν 7μελή επιτροπή που θα αναλάβει να υλοποιήσει τα καθήκοντα που συζητήθηκαν, με πρώτο καθήκον, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
3. Σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ επανασύνδεσαν το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα που η ΔΕΗ της το έκοψε για χρέη 1000 ευρώ εκ των οποίων η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μόλις 250ευρώ!!!. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να τιμωρήσει όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Δεν τους πέρασε όμως, καθώς μετά την επανασύνδεση τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του διευθυντή της ΔΕΗ, και του προϊστάμενου του τμήματος εμπορίας και απαίτησαν να μην τις κοπεί πάλι το ρεύμα. Κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναγκάστηκαν να εκδώσουν εντολή επανασύνδεσης και δεσμεύτηκαν πως δεν θα της το κόψουν πάλι το ρεύμα. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι. Έχουμε την δύναμη να τους μπλοκάρουμε, να βάλουμε φρένο σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική. Επαναλαμβάνουμε πως όσο περνάει από το χέρι μας θα αποτρέψουμε τις διακοπές του ρεύματος και όπου δεν το καταφέρουμε θα το επανασυνδέουμε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Βαγγέλης  6988926099 Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα,
Παναγιώτης 6972006221 Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ
Μπάμπης 6972025336 Λαϊκή επιτροπή Φυτειάς.
Παναγιώτης 6973311256 Λαϊκή επιτροπή Αγίου Σίδερη- Αγίας Παρασκευής-Αγίου Κωνσταντίνου.