Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 15:19

ΚΚΕ Να μην κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ στο Λεωνίδιο

Γράφτηκε από την

Οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αντιδρούν έντονα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ  να  κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ στο Λεωνίδιο από την 1η Φεβρουαρίου.
Εάν οι απόφαση υλοποιηθεί θα είναι αναγκασμένοι οι κάτοικοι να μεταβαίνουν από το Λεωνίδιο και τα χωριά του δήμου (κυρίως ορεινά) στο Άστρος Κυνουρίας. Αυτό σημαίνει πως οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες της περιοχής, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, οι αγρότες θα πρέπει να διανύουν έως 80 χιλιόμετρα σε ένα άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, που παρουσιάζει αυξημένη δυσκολία και επικινδυνότητα κατά τους χειμερινούς μήνες, να αφήνουν τις δουλειές τους και να υφίστανται γενικότερη οικονομική ζημιά.
Τα μέτρα αυτά δεν τα παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη σπατάλη ή για να εξορθολογήσει τις δαπάνες όπως ισχυρίζεται, αλλά για να μειώσει ακόμη παραπέρα τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, που  έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο πίσω από τις λαϊκές ανάγκες, για να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως έγινε με τα δισεκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν στις τράπεζες.
Ταυτόχρονα προχωρά σε αυτά τα μέτρα για να ενισχύσει τον επιχειρηματικό τομέα της υγείας σπρώχνοντας τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες ως πελάτες στις επιχειρήσεις. Επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα κρατικά έσοδα για να στηριχθούν η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Γι' αυτό και περικόπτονται από τις δαπάνες για την υγεία 1,3 δισ. ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Γι' αυτό γίνονται οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ακυρωθεί η απόφαση για κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ Λεωνιδίου;
Τι θα κάνει για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Παραρτήματος στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης
Μπάμπης Χαραλάμπους


NEWSLETTER