Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 21:27

Βουλευτές Μεσσηνίας απέναντι στο μνημόνιο

Γράφτηκε από τον
 Βουλευτές Μεσσηνίας απέναντι στο μνημόνιο

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνει ξεκάθαρα πως δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο Δημήτρης Κουσελάς δηλώνει πολύ προβληματισμένος και παρατηρεί ότι θα κάνει αυτό που του επιβάλλει η συνείδησή του. Η Νάντια Γιαννακοπούλου δηλώνει ότι βασανίζεται και δεν έχει κατασταλάξει και πως θα λειτουργήσει με κριτήριο την ελπίδα και την προοπτική στη χώρα και στα παιδιά μας, επιλέγοντας το μικρότερο κακό. 
Αυτά δήλωσαν οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην "Ε", απαντώντας στο σχετικό ερώτημά μας. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν απάντησε στις κλήσεις μας, παρότι είχαμε ήδη επικοινωνήσει και με το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γιώργο Κουρή. 
Την ίδια ώρα, διοργανώνεται πλήθος συγκεντρώσεων, συλλαλητηρίων, αλλά και 48ωρη απεργία κατά της υπερψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης.

Δημήτρης Κουσελάς


«Υπήρξε αναμφισβήτητα μια σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα στο πλαίσιο μιας εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής. Ομως, οι διαδικασίες αυτές έγιναν στη λογική του διλήμματος "ή αποδέχεστε τους όρους μας ή οδηγείστε σε χρεοκοπία". Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλές από τις αξιώσεις της τρόικας, που περικόπτουν το βασικό μισθό, μειώνουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις και αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις, συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο συμφωνίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως χωρίς απασχόληση, χωρίς εισόδημα και ρευστότητα στην αγορά δεν υπάρχει ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη, ούτε το PSI ούτε η δήθεν ανταγωνιστικότητα με το τσάκισμα των μισθών και των εργασιακών σχέσεων σώζουν τη χώρα. Είμαι πολύ προβληματισμένος και θα κάνω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου».


Νάντια Γιαννακοπούλου

«Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένη. Βασανίζομαι, δεν έχω κατασταλάξει. Δεν έχω προλάβει να μελετήσω το κείμενο. Πρέπει να καταλάβουμε πως ό,τι και να γίνει, οι λύσεις θα είναι δυσάρεστες, δύσκολες. Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να πούμε στον κόσμο. Είτε πούμε ναι είτε πούμε όχι, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Πρέπει, δυστυχώς, να επιλέξουμε το μικρότερο κακό. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Θέλω να λειτουργώ με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και με κριτήριο να δώσω ελπίδα και προοπτική στη χώρα μου και στα παιδιά μας. Θα υπάρξει ελπίδα, θα υπάρχει προοπτική; Αυτός πρέπει να είναι ο γνώμονας της απόφασης όλων μας».

Οδυσσέας Βουδούρης


«Εχω πει ότι και αυτή η δανειακή σύμβαση είναι ωφέλιμη για την Ελλάδα, εφόσον τηρηθούν 3 όροι. Να μην υποβιβάζει την εθνική κυριαρχία. Να μην υποθηκεύει τον εθνικό πλούτο. Να μη διαλύει την κοινωνική συνοχή. Περιμένω να διαβάσω ακριβώς το κείμενο, το οποίο βγήκε στο Διαδίκτυο, αλλά από τις πρώτες πληροφορίες που έχω, δυστυχώς αυτοί οι όροι δεν πληρούνται σ’ αυτό το μνημόνιο. Συνεπώς δε θα ψηφίσω. Αν το μνημόνιο έρθει προς ψήφιση κατά άρθρο, δε θα ψηφίσω αυτά τα άρθρα. Αν έρθει υπό τη μορφή ενός άρθρου, επικύρωση δηλαδή του συνόλου χωρίς δυνατότητα επιμέρους ψηφοφορία, τότε δυστυχώς δε θα μπορέσω να το ψηφίσω».


NEWSLETTER