Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 22:15

Μεσσηνία: Διακομματικό ακροατήριο στον Ευ. Βενιζέλο

Μεσσηνία: Διακομματικό ακροατήριο στον Ευ. Βενιζέλο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, μπροστά σε ένα ευρύτερο κομματικά ακροατήριο, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Βαγγέλη Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του τόνισε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει σήμερα από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά από την υπονόμευση των θεσμών. Δήλωσε επίσης ότι μόνο το κράτος δικαίου εγγυάται τα δικαιώματα των μειονοτήτων - και σημείωσε ότι η δυτική δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη διαπραγματεύεται την ύπαρξη της, παρατήρησε μάλιστα σε άλλο σημείο, μιλώντας για τους κινδύνους που απειλούν την πορεία της Ελλάδας.

«Πώς θα επιβιώσει η ελληνική οικονομία με ένα ατελές τραπεζικό σύστημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος στο απόσπασμα της ομιλίας του για το ελληνικό αδιέξοδο. Θέτοντας επίσης τους πολίτες προ των δικών τους ευθυνών, τόνισε ότι η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να σέρνεται επιβιώνοντας με επιδόματα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης και ο δρ. Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μπουντρούκας και ο πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος.

Θ.Λ.