Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 09:08

ΚΚΕ Μεσσηνίας:Για τα νέα χαράτσια διοδίων στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας

Και νέα χαράτσια στις πλάτες των εργαζομένων ετοιμάζονται να μπουν στις 10 του Ιούνη σε τρεις νέους σταθμούς στο δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της συγκυβέρνησης Μ. Βορίδη δυο μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια πραγματικά στενάζει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία που έχει χτυπήσει την πόρτα σχεδόν κάθε σπιτιού, τα χαράτσια που πέφτουν σα βροχή, οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου δίνουν «γην και ύδωρ» στην κατασκευαστική  «Μορέας» και στον Μπόμπολα.
Ταυτόχρονα, υποκριτική είναι και η αντίθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς η πλειοψηφία της είναι σύμφωνη  με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ενισχύοντας την κερδοφορία κάποιων μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
Επιπλέον, με δήλωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κριτική απλώς και μόνο επειδή μπαίνουν τα νέα χαράτσια, ενώ δε λειτουργεί ο αυτοκινητόδρομος!!! Δηλαδή, αν λειτουργούσε, τότε θα έπρεπε ο λαός να καταθέτει ζεστό χρήμα στις τσέπες του μεγαλοκατασκευαστή. Σπεύδουν, επίσης, να ξεκαθαρίσουν ότι όταν βγουν στην κυβέρνηση θα καταργήσουν την απόφαση Βορίδη. Γιατί, όμως, δε μας λένε τι θα κάνουν με τα υπόλοιπα χαράτσια των διοδίων που από το 2008 έχουν αυξηθεί κατά 500%; Θα καταργήσουν όλα τα διόδια ή θα συνεχίσει ο λαός να πληρώνει για τη μετακίνησή του αλλά απ’ την «αριστερή» τσέπη τώρα;
Μόνο μια φιλολαϊκή λύση μπορεί να υπάρξει και αυτή είναι:
Οι δρόμοι και οι μεταφορές αποτελούν δημόσια περιουσία κοινωνικού χαρακτήρα, αφού η κατασκευή τους έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού μέσω της φορολογίας και ότι είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν και για τη χρήση τους. Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
Η κατασκευή των οδικών αξόνων να γίνεται από έναν ενιαίο -αποκλειστικά δημόσιο- φορέα κατασκευών, χωρίς καμία επιχειρηματική παρέμβαση. Οι δρόμοι να γίνουν πραγματικά λαϊκή περιουσία.