Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 10:59

Το ΚΚΕ ζητά ντιμπέιτ υποψήφιων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Ντιμπέιτ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων (ή όποιον επιλέξουν τα άλλα κόμματα) σε δημόσιο χώρο (π.χ. κεντρική πλατεία Καλαμάτας) με τηλεοπτική κάλυψη από τα τοπικά κανάλια προτείνει με χθεσινή ανακοίνωσή του η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Παράλληλα προτείνεται τις ερωτήσεις να τις κάνουν δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες, το Διαδίκτυο και από τα τοπικά κανάλια. Τη διάταξη των δημοσιογράφων να την αποφασίσουν τα  τοπικά ΜΜΕ. Μετά από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπορούν να ακολουθήσουν ερωτήσεις κοινού που θα δέχονται οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην συζήτηση. Οι ερωτήσεις μπορούν να έχουν στοιχεία και για τα τοπικά ζητήματα. Από την πλευρά του ΚΚΕ πάντως ως μόνος όρος για τη διεξαγωγή της συζήτησης τίθεται οι ερωτήσεις και ο χρόνος να είναι κοινά για όλους, ενώ σημειώνεται ότι “άλλες ιδέες και απόψεις για το ντιμπέιτ μπορούν να συζητηθούν σε σύσκεψη δημοσιογράφων και κομμάτων για την καλύτερη διεξαγωγή του ντιμπέιτ με πρωτοβουλία και των τοπικών ΜΜΕ”. 
Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι “ένα διάστημα τριών ημερών είναι αρκετό για να βρεθεί κοινή φόρμουλα για τη συζήτηση των εκπροσώπων από τα ΜΜΕ και τα κόμματα”. 


Δ.Πλ.