Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:17

Ολομέτωπη επίθεση Κακλαμάνη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ολομέτωπη επίθεση Κακλαμάνη στο ΣΥΡΙΖΑ

Τη ζοφερή εικόνα μιας Ελλάδας με υπεράριθμους μουσουλμάνους ψηφοφόρους, η οποία με αλλοιωμένη εθνική ταυτότητα πλέον θα παραδέρνει στο χάος, έξω από την ευρωζώνη, μετέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης -υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθηνών-, στη συνέντευξη που έδωσε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τις συνέπειες των πολιτικών που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εφαρμόσει, εκτιμώντας ειδικότερα ότι «το διακύβευμα στις 17 Ιουνίου δεν είναι μόνο "ευρώ ή δραχμή" και η διέξοδος από την οικονομική κρίση Πιστεύω όμως ότι οι Ελληνες θα ψηφίσουν υπερασπίζοντας την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και την εθνική τους υπόσταση».
Ο Ν. Κακλαμάνης, παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα να επιστρέψουν στη Ν.Δ. -«για χάρη της πατρίδας», όπως είπε- όλες οι «λαϊκές δυνάμεις που την εγκατέλειψαν στις εκλογές του περασμένου Μαΐου για να ψηφίσουν συγγενή κόμματα. Τους καλώ να επιστρέψουν, αυτούς όπως και άλλους που από αγανάκτηση -θέλω να πιστεύω- ψήφισαν ακόμα πιο ακραία», τόνισε.
Νωρίτερα, στη σφοδρή επίθεσή του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος σε στοιχεία από το πρόγραμμα του εν λόγω κόμματος έκανε λόγο για «πρωτοφανείς προτάσεις από κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει».
Ειδικότερα είπε ότι η παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες -«δηλαδή ταυτότητα και διαβατήριο ελληνικά», όπως εξήγησε- τους δίνει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. «Ας ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όσοι θέλουν να έχουν 1.000.000 μουσουλμάνους στο εκλογικό σώμα» είπε ο Ν. Κακλαμάνης. Μάλιστα εκτίμησε ότι με ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου για την επανένωση οικογενειών, οι μουσουλμάνοι θα γίνουν 2.000.000.
Επιπλέον, ο Ν. Κακλαμάνης -συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ- μίλησε για τις δηλώσεις Λαφαζάνη στον Ιφικράτη Αμυρά σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή. Τις ακραίες θέσεις του δεύτερου περί «αντάρτικου πόλεων». Το ημερολόγιο της «Αυγής» από το 2009 που έδειχνε -στον μήνα Φεβρουάριο- δρόμους της Αθήνα στις φλόγες και είχε, κατά τον Ν. Κακλαμάνη, θετικές αναφορές στη δημιουργία χάους στην πόλη. Την ανάρτηση στο facebook, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Γιάννη Μηλιό -υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- αφίσας από την πολιτιστική επανάσταση του Μάο, στην οποία απεικονίζεται μια γυναίκα συντρίβει διάφορα σύμβολα, μεταξύ των οποίων και έναν εσταυρωμένο.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στον «κίνδυνο» -όπως είπε- «να εκλεγούν στη Ροδόπη 3 μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, που την επομένη της εκλογής τους θα δηλώνουν Τούρκοι», παρατηρώντας ότι το ίδιο έχει συμβεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «εξελέγησαν δήμαρχοι Ελληνες μουσουλμάνοι, που πλέον δηλώνουν Τούρκοι» δήλωσε.
Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε ανέφικτη την πρόταση να δίνονται επιδόματα στους μετανάστες -«πού θα βρουν τα χρήματα; Κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν αυτά τα χρήματα, γιατί να μην αυξηθεί το επίδομα των Ελλήνων;» αναρωτήθηκε.
Αρχικά, ο πρώην υπουργός θύμισε ότι τον Μάιο του 1998 -ως ευρωβουλευτής της "Πολιτικής Ανοιξης" τότε- είχε καταψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά -τότε πρόεδρο της ΠΟΛ.ΑΝ.- τη δημιουργία και υιοθέτηση του ευρώ. Προσέθεσε επίσης ότι το 2001, ως βουλευτής της Ν.Δ. στο εθνικό κοινοβούλιο πλέον είχε καταψηφίσει και την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη:
«Η χώρα μας είχε πετύχει την είσοδό της με πλαστά στοιχεία, ως προς το δημόσιο έλλειμμα, από τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο -αν και όλες οι χώρες που εντάχθηκαν στην ευρωζώνη είχαν "μαγειρέψει" τα στοιχεία ώστε το έλλειμμά τους να μην ξεπερνά το 3%. Μόνο το Λουξεμβούργο πληρούσε πραγματικά τα κριτήρια» υποστήριξε ο Ν. Κακλαμανης για να συνεχίσει:
«Λοιπόν, τώρα λέω ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι τραγωδία. Οντως δεν υφίσταται μηχανισμός εξόδου, αν όμως κλείσουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης τότε εμείς οι ίδιοι θα παρακαλούμε γονατιστοί για να βγούμε από την ευρωζώνη. Κι αυτό είναι μια αλήθεια που δεν τη λένε στο λαό» είπε το στέλεχος της Ν.Δ.
Ο Ν. Κακλαμάνης δέχτηκε ότι η αρχική φυσιογνωμία της Ευρώπης «των εργαζομένων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού» έχει πλέον δώσει τη θέση της στην Ευρώπη «των τραπεζιτών και των στρατηγών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε διαβλέψει από το 1998 αυτή την εξέλιξη -σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν»- όμως «τότε, κάποιοι, με έλεγαν "εθνικιστή"».
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ν.Δ. πήρε το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου -«όμως ο παγκόσμιος οικονομικός κανόνας είναι αυτός που οφείλει να εξοφλεί το χρέος του» παρατήρησε, για να τονίσει ότι «δεν δέχομαι μαθήματα δημοκρατίας από κατ’ επάγγελμα ''δημοκράτες'' και προοδευτισμού από κατ’ επάγγελμα ''προοδευτικούς''».
Β.Γ.Μ.