Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 08:58

Δήλωση Νάντιας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Γράφτηκε από την

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε την εξής δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα:
"Με το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής, οι πολίτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική και απαιτώντας την ανανέωση της πολιτικής ζωής. Κανένα κόμμα δεν πήρε εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως δόθηκε σε όλα μια καθαρή εντολή συνεργασίας. Στόχος όλων πλέον πρέπει να είναι να δημιουργηθεί μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση. Eχουμε όλοι χρέος να συμβάλουμε σε αυτό, πολίτες, κοινωνία και κόμματα, γιατί προτεραιότητα όλων μας είναι να βρει η πατρίδα μας ξανά το δρόμο της. Μέσα στο κλίμα πόλωσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που είχε δημιουργηθεί, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διατήρησε τις δυνάμεις του, αλλά όχι στο ακέραιο, με αποτέλεσμα να χάσει 8 έδρες πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και την έδρα στη Μεσσηνία, αφού μέσα σε 40 μέρες χάσαμε 2.636 ψηφοφόρους.
Τώρα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι να κρατήσουμε την Kεντροαριστερά και τη δημοκρατική παράταξη όρθια και δυνατή και στη Μεσσηνία. Σε ό,τι με αφορά θα παλέψω γι’ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις και θα εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τα τοπικά μας θέματα, παρά το ότι θα είμαι εκτός Βουλής.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμπορεύτηκαν στην ωραία αν και δύσκολη μάχη που δώσαμε στις δύο τελευταίες εκλογές. Είμαι ευγνώμων στους ψηφοφόρους που με εξέλεξαν στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του κινήματος.
Ο αγώνας συνεχίζεται με το κεφάλι ψηλά, με μεγαλύτερη δύναμη, ενότητα και αποφασιστικότητα. Το αίτημα για μια ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα, ανανέωση της πολιτικής και εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι πάντα επίκαιρο και σε αυτό θα ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις".