Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 22:16

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Γράφτηκε από την
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ήταν και είναι μάχη για την εργασία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία. Θα ανταποκριθούμε με συνέπεια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά για το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μια τεράστια επιτυχία. Εκπροσωπήσαμε την συντριπτική πλειοψηφία της αντιμνημονιακής, αντινεοφιλελεύθερης κοινωνικής αντίδρασης και αντίστασης στη βάση μιας αταλάντευτης πολιτικής στάσης και ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση υπέρ των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.Συσπειρώσαμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Αριστεράς.

Στηριχθήκαμε και στηρίξαμε τον κόσμο της μισθωτής - με όλες τις μορφές – εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρο-μεσαίους που εξαθλιώνονται, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ήταν και είναι μάχη για την εργασία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία. Είναι μάχη ανατροπής στην Ελλάδα και βαθιών αλλαγών στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πολεμήθηκε απ’ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που διείδε το σοβαρό κίνδυνο για την πολιτική του, τα προνόμια και τα οικονομικά του συμφέροντα. Ποτέ, από την μεταπολίτευση και μετά, πολιτικός χώρος δεν δέχθηκε τόσο σφοδρή και συντονισμένη επίθεση με συκοφαντίες και εκφοβιστικές εκστρατείες. Οι μνημονιακές δυνάμεις έσπειραν τον κοινωνικό φόβο. Ο φόβος είχε συγκυριακό αποτέλεσμα. Προκαλεί όμως και την αντίσταση του κόσμου της ελπίδας που στέκεται χωρίς απογοήτευση και ανοίγει το δρόμο της αντίστασης και της επόμενης μέρας.

Από την άποψη του κοινωνικού συμφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη, το τελικό αποτέλεσμα, και η συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης, δεν είναι καλό. Μια μνημονιακή κυβέρνηση, παρά τη ρητορική της ΄΄επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου΄΄ και του αριστερού άλλοθι της ΔΗΜΑΡ θα επιτεθεί εκ νέου στα εισοδήματα των ήδη φτωχών, στα δικαιώματα, την δημόσια περιουσία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί με βάση το πρόγραμμα του, θα προασπίσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης και στη Βουλή και στη κοινωνία. Οι ευθύνες μας αυξάνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια και είμαστε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αριστερή δύναμη. Θα ανταποκριθούμε με συνέπεια.

Σε τοπικό επίπεδο, οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έδωσαν μια σοβαρή εκλογική μάχη και κατάφεραν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ να ψηφιστεί από 10.000 περίπου άτομα και αποσπώντας το πρωτοφανές για τη Λακωνία ποσοστό του 17,47% να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη.

Ο καλπονοθευτικός όμως εκλογικός νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Ν. Δ. , συνέχεια αντίστοιχων καλπονοθευτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ έκανε το «θαύμα του. Έδωσε δεύτερη έδρα στη Ν. Δ. με υπόλοιπο 4.376 ψήφους και ποσοστό 7,66% ακυρώνοντας στη πράξη τις 9.988 ψήφους και το 17,47% του εκλογικού σώματος.

- Το αποτέλεσμα δεν είναι παζάρι και συναλλαγή των αρχηγών όπως διαδίδουν οι ευφάνταστοι.

- Δεν πρόκειται για «καραμπόλα» ,
- Είναι καραμπινάτη «νόθευση» του αποτελέσματος .
- Είναι «πλαστογράφηση» της εκπροσώπησης της Λακωνίας .

- Εμείς νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Λακωνίας, γυναίκες και άνδρες, που παρά την κατασυκοφάντηση του πολιτικού μας χώρου, εμπιστεύθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις προσδοκίες και την ψήφο τους με το πολύ σημαντικό ποσοστό του 17,5% στην Λακωνία τον ανέδειξαν δεύτερη δύναμη.
Μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης, νέες επιθέσεις αναμένονται στα εισοδήματα , στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο κοινωνικό κράτος ,στο σύστημα υγείας στην δημόσια περιουσία.
Οι δυνάμεις της εργασίας έχουν χρέος να προχωρήσουν άμεσα στη
δημιουργία ενός μετώπου – με περιεχόμενο και άξονες αφενός μεν την κοινωνική – πολιτική αντίσταση και αφετέρου την αλληλεγγύη για αποφευχθεί την ύστατη ώρα η ανθρωπιστική κρίση .

Σύντομα θα βρεθούμε και πάλι , στους μεγάλους δρόμους και τις πλατείες του αγώνα .
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 


NEWSLETTER