Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:36

Πετράκος κατά Νίκα για υπαλλήλους

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά Νίκα για υπαλλήλους

Κριτική στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, επειδή έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους, ασκεί ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.

“Αντί να εκδώσει απόφαση για προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και όπως συνιστούν οι Υπηρεσίες Υγείας, επιμένει να μαζευτούν όλοι οι υπάλληλοι την Πέμπτη στα γραφεία τους" σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος στη γραπτή δήλωσή του – στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

"Πληροφορηθήκαμε σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε εντολή να είναι όλοι οι υπάλληλοι στην υπηρεσία τους την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Την ώρα που:

1) Οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για την εξάπλωση της πανδημίας,

2) Η κυβέρνηση προχώρησε για αυτό το λόγο στο ακραίο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας,

3) Οι περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου όπως π.χ. το υπουργείο Οικονομικών, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, άλλες Περιφέρειες με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής λειτουργούν με το 33% των υπαλλήλων καθημερινά και τηλεργασία.

Ο κ. Νίκας, αντί να εκδώσει απόφαση για προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και όπως συνιστούν και οι Υπηρεσίες Υγείας, επιμένει να μαζευτούν όλοι οι υπάλληλοι την Πέμπτη στα γραφεία τους.

Η εντολή αυτή του κ. Νίκα είναι ακατανόητη και δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και τις εκκλήσεις των ειδικών επιστημόνων, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον καλούμε να ανακαλέσει την εντολή του αυτή και να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης".


NEWSLETTER