Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 19:27

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ζητεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ζητεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου


Αμεσα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού ζητούν με επερώτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πελοπόννησο αυξάνονται.

Αναλυτικά αναφέρουν: “Κύριε περιφερειάρχη,πληθαίνουν τα κρούσματα κορονοϊού και στην Πελοπόννησο. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε κρούσματα: Στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, όπου παρουσιάστηκαν πάνω από 800 νεοσύλλεκτοι και πολλοί στρατιώτες είναι σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου. Σε εργάτες γης στην Τριφυλία, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε κέντρο ψυχοκοινωνικής φροντίδας στην Κορινθία. Μάλιστα στο στρατόπεδο στην Τρίπολη, αντί να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, επαναλαμβάνεται το σκηνικό να μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας δεκάδες στρατιώτες κάθε φορά που βρίσκεται ένα νέο κρούσμα, επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί του. Τα τεστ γίνονται καθυστερημένα και «με το σταγονόμετρο», ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και τώρα δεν αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Ακόμα, στους εργάτες γης στην Τριφυλία δεν έγιναν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού, ούτε πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού.
Έχουμε επανειλημμένα καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις προτάσεις μας, που δυστυχώς δεν τις παίρνετε υπόψη σας, αφού στηρίζετε και ακολουθείτε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι αυτά κοστίζουν και δεν είναι επιβεβλημένα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αυτά που βιώνει τώρα ο λαός μας με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Ρωτάμε λοιπόν, έστω και τώρα στο και πέντε, θα πάρετε μέτρα προστασίας του λαού από τη διάδοση του κορονοϊού και συγκεκριμένα: Θα πραγματοποιήσετε δωρεάν μαζικά τεστ σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού, όπως στρατόπεδα, κέντρα μεταναστών, καταυλισμούς Ρομά, κ.λπ.; Επίσης σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, προνοιακά ιδρύματα, κ.λπ.; Θα επιταχθούν ξενοδοχεία για να διαμένουν όσοι είναι κρούσματα κορονοϊού ή έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους στους ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους που περιγράψαμε;”.


NEWSLETTER