Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 21:13

Ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την
Ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο η μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ

Το θέμα της μετακίνησης των μαθητών ΑΜΕΑ θα είναι το μοναδικό στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Το Σώμα θα συνεδριάσει μετά από αίτημα 31 συμβούλων της αντιπολίτευσης, στο οποίο αναφέρουν τα εξής: "Με δεδομένο ότι ο κ. περιφερειάρχης απάντησε ότι δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ διότι «με απόφασή του το ΠεΣυΠ καλεί την Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ, η οποία παρεκκλίνει από τα όσα ορίζει η νομοθεσία»(!), γεγονός που είναι αναληθές. Οι κάτωθι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι ζητάμε τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για «την άρνηση του περιφερειάρχη να υλοποιήσει την ομόφωνη νόμιμη απόφαση του ΠεΣυΠ για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ".
Το αίτημα υπογράφουν οι σύμβουλοι: Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Γιώργος Δέδες, Μαρία Βεργινάδη, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Χρήστος Καρούζος, Χρήστος Καρσιώτης, Αναστάσιος Μποζίκης, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Γιάννης Μπουντρούκας, Νίκος Γκιλίτσης, Νίκος Γόντικας, Γιάννης Κελάρης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Κάτσαρης, Πέτρος Τατούλης, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ρουμελιώτης, Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη, Βασίλης Σιδέρης, Αντώνης Λυμπέρης, Αναστάσιος Γανώσης, Θανάσης Πισιμίσης, Γιώργος Πετρίτσης, Ντία Τζανετέα, Ηλίας Κανελλάκης, Χαράλαμπος Σκούρος, Μιχάλης Σταματάκος, Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης

 


NEWSLETTER