Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 11:55

Eπέκταση αντιπυρικής περιόδου στην Πελοπόννησο ζητεί ο Βελόπουλος

Γράφτηκε από την
Eπέκταση αντιπυρικής περιόδου στην Πελοπόννησο ζητεί ο Βελόπουλος

Ερώτηση με θέμα “Αναγκαία η επέκταση της αντιπυρικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφού αναφέρει ότι “οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον καθημερινές και ήδη καταστροφικές και σε συνδυασμό με την ξηρασία οι πυρκαγιές προβλέπεται να αυξηθούν, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο”, παρατηρεί πως “το πάθημα με τη φωτιά στις Μυκήνες και τις φθορές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου, οφείλει να γίνει μάθημα και να σχεδιαστεί ειδικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας για την ως άνω Περιφέρεια”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τους υπουργούς: “1. Προτίθεσθε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης της αντιπυρικής περιόδου, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, όπως η Πελοπόννησος και να σχεδιάσετε ειδικό πλάνο αντιπυρικής προστασίας για την ως άνω Περιφέρεια; 2. Ποια πρόσθετα προληπτικά μέτρα προτίθεσθε να λάβετε τη φετινή χρονιά για τη δασοπροστασία και για την προστασία από τις πυρκαγιές; 3. Προτίθεσθε να προβείτε σε αποτελεσματικότερο συντονισμό, τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς και των εθελοντών, κατά τη δράση τους εντός της αντιπυρικής περιόδου, με σκοπό την έγκαιρη επέμβαση των ανωτέρω τριών παραγόντων αποτροπής σχετικών καταστροφών, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης;”.


NEWSLETTER