Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 17:47

ΜέΡΑ25 Καλαμάτας: Διαμαρτυρία μπροστά από καταστήματα τραπεζών

Γράφτηκε από την

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της οργάνωσης του ΜέΡΑ25 Καλαμάτας, μπροστά από καταστήματα τραπεζών της πόλης, την περασμένη Παρασκευή.

Τα συνθήματα της διαμαρτυρίας ήταν: “Προστασία κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Σπίτια, μαγαζιά όχι στα αρπακτικά. Κάτω τα χέρια από την αγροτική γη. Τα χρέη σβήστε, όχι τους μικρομεσαίους. Κατάργηση τώρα του Ηρακλή 2”. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αίτημα την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, του μαγαζιού της μικρομεσαίας επιχείρησης και της αγροτικής γης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, “το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή απαιτούσε και απαιτεί: Την κατάργηση του “Ηρακλή”, του νόμου για τις πωλήσεις των “κόκκινων” δανείων από τις τράπεζες στα αρπακτικά ταμεία στο 3% ή 5% της αξίας του δανείου, νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παρατείνεται με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για άλλους 18 μήνες. Την κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου (σε ισχύ από 1.3.2021 για μεγάλες επιχειρήσεις και από 1.6.2021 για μικρές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα). Ο νέος πτωχευτικός κώδικας καταργεί την προστασία ακόμα και της πρώτης κατοικίας, αίρει μερικώς το ακατάσχετο μισθού και σύνταξης, που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης”.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι “το ΜέΡΑ25 έχει ρεαλιστική πρόταση για να προστατεύσει τους αδύναμους δανειολήπτες και να εξυγιάνει πραγματικά τις τράπεζες. Από τις τοξικές πολιτικές των μνημονίων είμαστε σε φαύλο κύκλο από το 2010. Το 2021 πια γνωρίζουμε. Αυτή τη φορά «άγνοια» δεν συγχωρείται”.