Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 20:28

Συνάντηση Μαντά με παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Μαντά με παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές

Τα αιτήματα των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Καλαμάτας και Περιχώρων «Άγιος Τρύφωνας» και του Συλλόγου Παραγωγών και Εμπόρων Βορείου Πάρκινγκ Καλαμάτας «Προφήτης Ηλίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μαντά: "Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να ακούσει αναλυτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των παραγωγών, ενώ για τα περισσότερα από αυτά τάχθηκε στο πλευρό τους. Αναλυτικότερα συμφωνήθηκε ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο το νέο νομοσχέδιο να ενισχύει την προστασία, την κατοχύρωση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παραγωγών λαϊκών αγορών. Παράλληλα είναι σημαντικό να μην διαταραχθεί η ισορροπία που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα, μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. Σημαντικό σημείο προβληματισμού αποτελούν επίσης οι διάφορες αποκλίσεις που παρατηρούνται, αναφορικά με τις ποσότητες που δηλώνονται από παραγωγούς και καλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. Πιο συγκεκριμένα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις με τη συμμετοχή παραγωγών σε λαϊκές αγορές, των οποίων όμως οι ποσότητες των προϊόντων δεν τεκμηριώνονται με βάση τις ετήσιες δηλώσεις καλλιέργειας που οι ίδιοι οι παραγωγοί υποβάλλουν. Τέλος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των παραγωγών είναι σημαντικό να υπάρξουν οι απαραίτητες διασφαλίσεις ώστε να μην πληγούν οι κάτοχοι νόμιμων αδειών για τις λαϊκές, ενώ θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μεταβίβασης αυτών σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς συμφώνησε με την ανάγκη να στηριχθούν τα αιτήματα των παραγωγών και καλλιεργητών που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των λαϊκών αγορών, χαρακτηρίζοντάς τα θεμιτά και δίκαια. Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι τόσο κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου, όσο και κατά τη συζήτησή του στη Βουλή, ο ίδιος πρόκειται να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα ενώπιον της κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις προς όφελος πρωτίστως των ίδιων των παραγωγών".


NEWSLETTER