Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 09:20

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Κικίλια στην Καλαμάτα - Αντιδράσεις για τα 520 ευρώ από τον Δήμο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Κικίλια στην Καλαμάτα - Αντιδράσεις για τα 520 ευρώ από τον Δήμο

 

Τα έξοδα για γεύμα και διαμονή συνεργατών του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα από το δήμο, έδωσαν νέα τροφή αρνητικού σχολιασμού.

Το ποσό των 520 ευρώ που δαπανήθηκε μπορεί να μην θεωρείται σημαντικό, αλλά αποτελεί άλλη μια απόδειξη της… ανέμελης επίσκεψης που είχε περισσότερο ψυχαγωγικό και λιγότερο ουσιαστικό χαρακτήρα. Στο χορό των αντιδράσεων μετά από τη μετωπική επίθεση του Παν. Νίκα μπήκε χθες και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, η οποία επικεντρώνει την κριτική της στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στις δομές υγείας της περιοχής.

520 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το ποσό των 520 ευρώ ως δαπάνη φιλοξενίας του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για τη 2ήμερη - 3ήμερη παραμονή του υπουργού στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, που περιελάμβανε επισκέψεις του στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας και στον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τα 300 ευρώ διατέθηκαν για γεύμα 10 περίπου ατόμων και τα 220 ευρώ για διαμονή συνεργατών του υπουργού, ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Για τη δαπάνη ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης ψήφισε λευκό, επισημαίνοντας ότι “σήμερα διάβασα πολλά παράπονα για την επίσκεψη”, αναφερόμενος στην επίθεση κατά του κ. Κικίλια που εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια εξαπολύει η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας, για τα όσα ξέχασε να πει κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Σημειώνει πως “το λιγότερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας και τα Κ.Υ. είναι: 1. Αμεση μεταφορά των εμβολιαστικών κέντρων εκτός των νοσοκομείων, ώστε να μπορέσουν επιτέλους τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν και να σταματήσει ο κοινός χώρος να αποτελεί υγειονομική βόμβα. 2. Αμεση πρόσληψη μονίμων ιατρών για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων”.

Η Επιτροπή Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “μετά την επίσκεψη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου διαπίστωσε ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα! Πάλι καλά που δεν παρέλειψε τουλάχιστον να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους υγειονομικούς” και παρατηρεί: “Μίλησε δηλαδή άλλη μια φορά για το υποτιθέμενο success story. Μας είπε λοιπόν ότι στα δύο νοσοκομεία του νομού μας προσελήφθηκαν 250 νοσηλευτές και γιατροί! Πέρα από την αλχημεία που κρύβει ο συμψηφισμός γιατρών και νοσηλευτών, ακόμα και αυτός ο αριθμός είναι ανακριβής. Περίπου μισοί προσλήφθηκαν μόνο νοσηλευτές και μάλιστα με προσωρινές συμβάσεις, πολλές από τις οποίες λήγουν χωρίς να έχουν ανανεωθεί. Οι μόνιμοι γιατροί που προσλήφθηκαν είναι μόλις 4, αλλά από αυτούς οι 2 (ακτινολόγος, νευρολόγος) υπηρετούσαν ήδη σαν επικουρικοί! Εξήρε τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου. Αλλά «ξέχασε» να πει ότι το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί στον ίδιο χώρο με τα τακτικά ιατρεία, παρά τις διαμαρτυρίες όλων των υγειονομικών πανελλαδικά για τη μεταφορά των εμβολιαστικών κέντρων εκτός νοσοκομείων. Φυσικά τη συγκεκριμένη μέρα της επίσκεψης είχε ληφθεί μέριμνα από τη διοίκηση, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία να ολοκληρωθούν πριν τις 12, ώστε οι κάμερες να εμφανίσουν τον χώρο μόνο ως εμβολιαστικό κέντρο. Για συζήτηση με συλλόγους, διευθυντές, υπευθύνους, φυσικά ούτε λόγος”.

Οσον αφορά το Κέντρο Υγείας επισημαίνει ότι “εξήρε τη συμβολή του Κ.Υ. Καλαμάτας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που είναι αναμφισβήτητο για όλους του υγειονομικούς, αλλά «ξέχασε» να πει ότι αυτό το Κ.Υ., όπως και τα άλλα σε όλη τη χώρα, προηγούμενη κυβέρνησή του με υπουργό Υγείας τον Αδωνι Γεωργιάδη, τα είχε κλείσει απολύοντας 2.500 γιατρούς σε μία νύχτα. «Ξέχασε» να μας ενημερώσει γιατί δεν προχωρά ο διορισμός 4 μονίμων ιατρών στο Κ.Υ. σε θέσεις που είχαν προκηρυχθεί το 2018! Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα γινόταν αν κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν λειτουργούσαν τα Κ.Υ. τόσο για τα τεστ όσο και για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιούν καθημερινά”.

Ολοκληρώνοντας, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως “η ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Μεσσηνίας, όσο και πανελλαδικά, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο συμπέρασμα από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Διότι η πανδημία απέδειξε ότι χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, η χώρα και οι πολίτες της θα είναι απροστάτευτοι σε οποιαδήποτε απειλή”.