Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 10:56

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδρυτικό συνέδριο

Ο προσυνεδριακός διάλογος του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδρυτικό του συνέδριο, 10 - 14 Ιουλίου, ξεκίνησε και στη Μεσσηνία.

Σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα, σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", θα παρουσιαστούν το πλαίσιο προγραμματικών θέσεων και το σχέδιο καταστατικού από τον Ανδρέα Καρίτζη - μέλος της Κ.Ε. και τον Αλέκο Καλύβη - μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής της Ν.Ε. Σπύρος Μωρακέας σημείωσε ότι κεντρικός στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου, πλουραλιστικού, ριζοσπαστικού, αριστερού κόμματος, ικανού να ανταποκριθεί στην ιστορική ευθύνη των καιρών. Εξέφρασε την πίστη ότι «ο λαός θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για την κατάργηση των μνημονίων και τη δημοκρατική ανατροπή του κομματικού και πολιτικού συστήματος που τα υπηρετεί».
Ο Σπ. Μωρακέας κάλεσε όλους όσοι συμφωνούν μ’ αυτά, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, «για να συνδιαμορφώσουμε τους στόχους, τις θέσεις, τη φυσιογνωμία και την πολιτική του». Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο ενιαίος και πιο ισχυρός από το συνέδριο».
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο θα διεξαχθούν στο τέλος του μήνα, 28 - 30 Ιουνίου.