Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 09:57

Αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπολεμική συγκέντρωση  διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας, οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε χθες ο Βασίλης Τσουλάκος - στέλεχός του, καλεί όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες του νομού, «για να βροντοφωνάξουμε: «Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στην στρατιωτική επίθεση των Αμερικανών και των προθύμων συμμάχων τους εναντίον του συριακού λαού. Οχι στη χρησιμοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας για τις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών. Οχι στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να προσφέρει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας ως βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών». Ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί πως «το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι και πρέπει να παραμείνει ως αεροδρόμιο για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας».
Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Μωρακέας παρατήρησε πως «η αλήθεια είναι ότι η Ουάσιγκτον και οι ισχυροί της Δύσης ετοιμάζουν ένα ακόμη έγκλημα στο όνομα του πετρελαίου και της παγκόσμιας κυριαρχίας τους. Ολα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Δεκάδες χιλιάδες θα πεθάνουν από τους ανθρωπιστικούς πυραύλους και τις δημοκρατικές βόμβες της Δύσης. Τα χημικά όπλα του Ασαντ είναι απλώς η πρόφαση. Ε.Ε. και ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν την περιοχή όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα και οι δρόμοι από όπου θα περάσουν οι αγωγοί μεταφοράς τους». Οσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε κανέναν πόνο να υποστηρίξουμε οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς. Είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Ομως, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα».