Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 07:40

Πρώτη μούρη στην Πηγάδα και κατασκήνωση στη Νέδα

Γράφτηκε από την

Στην Πηγάδα του Μελιγαλά, μαζί με άλλα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, βρισκόταν την Κυριακή ο Γιώργος Ρουπακιάς που σκότωσε προχθές στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα. Αυτό αποκάλυψε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, επιβεβαιώνοντας έτσι τη στενή σχέση του δολοφόνου με τη Χρυσή Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα του στο Facebook, ο δράστης του στυγνού εγκλήματος δηλώνει Καλαματιανός στην καταγωγή - και χθες το "Εθνος" δημοσίευσε φωτογραφίες που τον δείχνουν να κάνει κάμπινγκ στη Νέδα μαζί με μέλη της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νίκαιας. 

Η Τοπική Νίκαιας είναι από τις πιο σκληροπυρηνικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, και πολλά μέλη της παραβρέθηκαν την Κυριακή στην Πηγάδα. Η ατιμωρησία όσων πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου στο Μελιγαλά φαίνεται ότι αποθράσυνε τους σκληροπυρηνικούς της Νίκαιας, που αποφάσισαν να δράσουν και στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ομάδα κρούσης της Νίκαιας έσπευσε στο Κερατσίνι όταν ειδοποιήθηκε από άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι αυτά διαπληκτίστηκαν με την παρέα του Παύλου Φύσσα. Οι... συμπτώσεις είναι πάρα πολλές για να είναι τυχαίες - και αν η έρευνα προχωρήσει σε βάθος, ενδέχεται να βρεθούν κι άλλοι κρίκοι που συνδέουν τα επεισόδια στο Μελιγαλά με τη στυγνή δολοφονία στο Κερατσίνι.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή, αν και ψηφίστηκε από πολλούς στις πρόσφατες εκλογές, είναι μια ολιγομελής ομάδα. Τα μέλη της γνωρίζονται μεταξύ τους, και συνήθως είναι τα ίδια πρόσωπα που πηγαίνουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Η οργάνωση μάλιστα παραμένει ολιγομελής παρά τη δημοσκοπική άνοδό της. Ετσι δεν είναι δύσκολο να βρεθούν φωτογραφίες των μελών του στενού πυρήνα της οργάνωσης δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Γι' αυτό, κάθε άλλο παρά εντύπωση προκάλεσε η φωτογραφία στην οποία ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι αγκαλιά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.