Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 20:15

Βασίλης Μίγκος: Ο Μεσσήνιος Μαθηματικός που έκανε γνωστό το ΠΑΣΟΚ στη Ζιμπάμπουε (βίντεο+φωτο)

Γράφτηκε από τον

Viral στο TikTok αλλά και σε πολλές εκπομπές Αθηναϊκών τηλεοπτικών καναλιών έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο Μεσσήνιος εκπαιδευτικός Βασίλης Μίγκος, μέσα από την ένθερμη αγάπη του για το ΠΑΣΟΚ, την οποία εκδηλώνει εντός και… εκτός συνόρων.

Οντας οπαδός της “Μαύρης Θύελλας”, αλλά και υποστηρικτής όπως δηλώνει χιουμοριστικά του “παλιού ΠΑΣΟΚ” ο νεαρός Μαθηματικός έγινε ευρέως γνωστός στα social media έπειτα από ανάρτηση που έκανε κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Ζιμπάμπουε, παρακινώντας ντόπιους να κρατήσουν σημαίες και να φωνάξουν ρυθμικά την ονομασία του κόμματος, χορεύοντας στους ανάλογους ρυθμούς. Μάλιστα, μετά την έκταση που πήραν τα συγκεκριμένα πλάνα, τον υποδέχθηκε στη Χαρίλαου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης, συζητώντας μεταξύ άλλων για θέματα αναφορικά με την παιδεία. Εχοντας καταγωγή από την Μεταμόρφωση, ο Βασίλης Μίγκος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπουδάζοντας εν συνεχεία στο Τμήμα Μαθηματικών. Επειτα, οι δρόμοι του τον οδήγησαν για λίγα χρόνια στο Λος Άντζελες, επιστρέφοντας και πάλι στην Ελλάδα πριν μια τετραετία όταν και διορίστηκε μέσω του ΑΣΕΠ. Από τότε έχει εργαστεί σε διάφορα σχολεία της χώρας, περνώντας τα καλοκαίρια του στη Μεσσηνία.

@vasilismigos_ ΠΑΣΟΚ παντού #pasok#Ζιμπαμπουε #εκλογες2023 #debate #fyp #foryou #φυ #mpesfypgamw @ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής ♬ Kalimera Ilie - Starlite Orchestra

ΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ… ΚΟΥΝΙΑ

Αναφορικά με την ηλικία όπου άρχισε να ασχολείται με το κόμμα και την ιστορία του, ο Βασίλης Μίγκος δήλωσε στην “Ε” πως από τα 14 του χρόνια γράφτηκε στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας στα φοιτητικά του χρόνια στην ΠΑΣΠ, έχοντας επηρεαστεί όπως είπε ανάλογα από το οικογενειακό του περιβάλλον. «Τις περιόδους που δεν συμφωνούσα με τις πολιτικές του κόμματος δεν ήμουν τόσο ενεργός, όμως αυτή τη στιγμή γίνεται μια νέα προσπάθεια με νέα στελέχη» σημείωσε, τονίζοντας πως στο κλίμα αυτό έγινε η συνάντηση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη πριν λίγες μέρες, συζητώντας για θέματα και προβληματισμούς αναφορικά με την εκπαίδευση και άλλους τομείς, όπως τον “διωγμό” των εκπαιδευτικών από τα σπίτια τους σε τουριστικά μέρη, πριν καν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. «Εχοντας ταξιδέψει και οι δύο σε πολλές χώρες του κόσμου οι οποίες δεν είναι τόσο εμπορικές και κάποιες φορές επικίνδυνες, αναφερθήκαμε και στα ταξίδια, βρίσκοντας αρκετά κοινά σημεία» πληροφόρησε. Το πρόσφατο ταξίδι άλλωστε του Βασίλη Μίγκου στη Ζιμπάμπουε και στη Ζάμπια ήταν αυτό που τον έκανε γνωστό και αποτέλεσε το “εισιτήριο” ώστε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Ταξιδεύοντας μου αρέσει να μιλάω με τον κόσμο και να χάνομαι στις αγορές της εκάστοτε χώρας, ανακαλύπτοντας όχι τόσο εμπορικά μέρη. Ακόμα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, προκύπτοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ντόπιους» υπογράμμισε, λέγοντας πως επόμενος του στόχος είναι να εξορμήσει στη Νέα Ζηλανδία.

@vasilismigos_ Απο την Ζιμπάμπουε στην Αθήνα @Nikos Androulakis #pasok #LaPositiva #fyp #fypシ #tiktokgreece #mpesfypgamw #φοργιου #εκλογες2023 @ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής @Panagiotis Doudonis ♬ Kalimera Ilie - Starlite Orchestra

TO BINTEO ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΑΣΕΩΝ

Σχετικά με το βίντεο που τράβηξε κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αφρική, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 370.000 θεάσεις, διευκρίνισε πως πριν τις λήψεις, εξήγησε στους ντόπιους την προϊστορία του ΠΑΣΟΚ, τους μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις κατευθύνσεις που κινήθηκε, μπαίνοντας εν τέλει στη διαδικασία να φωνάξουν ρυθμικά το όνομα του κόμματος, κρατώντας παράλληλα τόσο τη σημαία με τον πράσινο ήλιο, όσο και το κασκόλ της “Μαύρης Θύελλας”. «Αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα, όπως τη δημόσια υγεία ή τη δωρεάν εκπαίδευση, στη Ζιμπάμπουε πασχίζει κάποιος για να τα εντάξει στην καθημερινότητα του, μέσα από ένα διαχωρισμό πλούσιων και φτωχών ανθρώπων» πρόσθεσε, λέγοντας πως οι αξίες της Ευρώπης τους ενθουσίασαν ακούγοντας τες, δεδομένου πως η ζωή εκεί είναι πολύ διαφορετική, ιδίως την τελευταία δεκαετία όπου “χτυπήθηκε” λόγω του πληθωρισμού.

@vasilismigos_ Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδώ. Ανέτειλε ο ήλιος ξανά #pasok #Μαύρη Θύελλα #LaPositiva #fyp #tiktokgreece #fypシ #φυ #mpesfypgamw #εκλογες2023 #Zambia#Zimbabwe @ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής @Nikos Androulakis ♬ Kalimera Ilie - Starlite Orchestra

«ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ»

Από πλευράς αποτελεσμάτων των πρώτων εθνικών εκλογών και αν αυτά ήταν τα προσδοκώμενα για το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η ΠΑΣΠ βγήκε νωρίτερα η κερδισμένη των Φοιτητικών εκλογών, υποστήριξε πως το ποσοστό δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους της Χαρίλαου Τρικούπη, μπαίνοντας όμως οι βάσεις ώστε να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του κόμματος, με στόχο να γίνει κυβέρνηση. «Το πιο εύκολο για τη νέα γενιά είναι να φύγει στο εξωτερικό και να μην παλέψει για τα όνειρα της, όμως μιλώντας για μένα, το ιδανικό είναι να ζήσω στη χώρα μου, μεγαλώνοντας τα παιδιά μου εδώ και να κάνω τα μπάνια μου στη Βοϊδοκοιλιά το καλοκαίρι, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ακτές του εξωτερικού που έχουν συν της άλλης… καρχαρίες» είπε με χιουμοριστική διάθεση, παρατηρώντας πως η παραμονή των νέων στη χώρα εννοείται πως πρέπει να συνδυάζεται με προκοπή και όχι με μια ζωή στα όρια της φτώχειας, όπως συμβαίνει στην παρούσα φάση σε πολλές οικογένειες. Οσο, για το αν βλέπει τον εαυτό του με πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική τα επόμενα χρόνια, ο ίδιος ενημέρωσε πως στην παρούσα φάση οπουδήποτε μπορεί να βοηθήσει συμβουλευτικά, όπως έκανε πρόσφατα, είναι θετικός να το πράξει.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τη “Μαύρη Θύελλα” την οποία προβάλει με τον τρόπο του μέσα από τα βίντεο του, ο Βασίλης Μίγκος σχολίασε πως την υποστηρίζει από μικρός, από τις εποχές όπως είπε του Πίτερ Οφορίκουε και του Ντέρεκ Μπόατενγκ. «Με την ομάδα να συνδέεται άρρηκτα με τη Μεσσηνία δεν γίνεται να μην την υποστηρίζει κάποιος, έχοντας κατ’ επέκταση πολλούς οπαδούς και στο εξωτερικό» συμπλήρωσε. «Με διάθεση να ασχοληθώ πιο ενεργά πλέον με τα social media, ετοιμάζω ένα βίντεο που αποδεικνύει μέσω μαθηματικής εξίσωσης πως το ΠΑΣΟΚ είναι… ιδέα» κατέληξε.

Φωτογραφίες από τα ταξίδια του Βασίλη Μίγκου...

Οι συνεντεύξεις που έδωσε σε τηλεοπτικές εκπομπές: