Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 14:45

Καρατζαφέρης: ''Πολύ φοβούμαι ότι διαλύεται το ΠΑΣΟΚ"

 

Μια διαφαινόμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, που θα οδηγήσει σε πτώση τη σημερινή κυβέρνηση, προβληματίζει τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα Κυριακή, το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, σε συνέντευξή του, στα γραφεία του κόμματος. “Γίνονται διάφορες προσπάθειες για να μείνει ζωντανή αυτή η κυβέρνηση, αλλά - πολύ φοβούμαι- διαλύεται το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου...

ο κίνδυνος είναι άμεσος για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του” εκτίμησε, ειδικότερα ο Γ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές “σίγουρα είναι διπλές, ενδεχομένως να είναι και τριπλές. Η κατάσταση είναι απολύτως ρευστή, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει αν θα γίνουν τριπλές εκλογές”.

Αναφερόμενος στο κόμμα του και τη στάση του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΛαΟΣ απέφυγε να δηλώσει αν θα υπάρξει στήριξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα, στην Πελοπόννησο και γενικότερα:

“Η κάθε εκλογή είναι αυτόνομη και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά” είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε και συνέχισε:

“Θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος τις προσεχείς ημέρες για να καταλήξει στην πρόταση, στην στρατηγική, με την οποία θα προχωρήσουμε. Ολα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχει εκ προοιμίου κάποια στήριξη.

Το θέμα των συνεργασιών θα συζητηθεί στο Ε.Γ. γι’ αυτό συνεδριάζει. Υπάρχει περίπτωση άλλης αντιμετώπισης σε μια πόλη, άλλης σε μια άλλη. Η διαφορά είναι, αυτή τη φορά, ότι δεν θα έχει το κόμμα τον πρώτο λόγο, αλλά οι τοπικές οργανώσεις. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας θα υπάρξουν προωθήσεις στελεχών μας σε συνδυασμούς. Σε ποιους συνδυασμούς, αυτό θα το επιλέξουν τα τοπικά στελέχη και θα επιβεβαιώσει κεντρικά το κόμμα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το τέλμα είναι μια αξιοπρεπής τοπική αυτοδιοίκηση”.

Αναφορικά, τέλος, με τις Ευρωεκλογές, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος από το κόμμα του -“ετοιμαζόμαστε καλά για έναν οικείο χώρο, όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο, που έχουμε παράδοση 10 ετών ''πρωταθλητισμού''. Οι Βρυξέλλες είναι πλέον το κέντρο των αποφάσεων, τους ξέρω καλά και με ξέρουν κι αυτοί το ίδιο καλά” είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΛαΟΣ.