Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 14:07

Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Γράφτηκε από την

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης, να κλείσει σχολεία κυρίως δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο όνομα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων, χωρίς διάλογο και χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία, η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας έπειτα από σύσκεψη που προκάλεσε με τους εμπλεκόμενους φορείς
Eχει να δηλώσει τα εξής: Θα ήταν σκόπιμο για την κυβέρνηση να αφήσει τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τους αιφνιδιασμούς με αυτά που δήθεν ονομάζει “Καλλικράτη” στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Το προτεινόμενο σχέδιο της κυβέρνησης, θα δημιουργήσει μαθητές 2 ταχυτήτων. Οι μαθητές που θα έχουν άμεση πρόσβαση στα σχολεία και οι μαθητές εκείνοι που θα εύχονται να υπάρχει καλοκαιρία, προκειμένου με τα πούλμαν ή με οποιαδήποτε άλλα μεταφορικά μέσα να μετακινηθούν ασφαλώς χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους για να βρουν το σχολείο προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση.
Επιπροσθέτως, θα ερημώσουν τα χωριά στην περιφέρεια, θα δημιουργηθούν συνθήκες αστυφιλίας που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Και δυστυχώς, όλα αυτά θα επιβαρύνουν την ήδη μεγάλη ανεργία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν στα αστικά κέντρα.
Τέλος, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα μας, με την αδιαπραγμάτευτη υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου και της τρόικα.
Στην Παιδεία δεν «χωρούν» ούτε οικονομίες κλίμακας, ούτε «εκπτώσεις» σε κοινωνικές κατακτήσεις. Οποιαδήποτε συγχώνευση, υποβάθμιση, κατάργηση σχολικής μονάδας θα πρέπει να έχει αποκλειστικά παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια και να είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και συναίνεσης. Το όφελος των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτο!

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ