Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 18:47

18 εκλογικά τμήματα λιγότερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Δέκα οκτώ λιγότερα εκλογικά τμήματα, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, θα λειτουργήσουν στις εκλογές της Κυριακής στην πόλη της Καλαμάτας. Γι’ αυτό και έχουν γίνει αλλαγές, μετακινήσεις δημοτών σε άλλα εκλογικά τμήματα, σε άλλα σχολεία.


Για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος (κυρίως όσων τα επώνυμα αρχίζουν από Κ και μετά) θα πρέπει να μάθει πού ψηφίζει έγκαιρα, πριν πάει να ψηφίσει την Κυριακή. Θα πρέπει να απευθυνθεί στο "Μάθε που ψηφίζεις" του υπουργείου Εσωτερικών ή στα σάιτ της "Ε" www.eleftheriaonline.gr και του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος, αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για τα διοικητικά θέματα, παρατήρησε, πάντως, ότι σε κάθε σχολείο της Καλαμάτας που έχει εκλογικά τμήματα, θα υπάρχουν την Κυριακή υπάλληλοι που θα ενημερώνουν. Ετσι, όμως, ο κόσμος δε θα αποφύγει την ταλαιπωρία. Ενημέρωσε ότι το 5ο Δημοτικό σχολείο (Μπενάκη) δε θα λειτουργήσει, δε θα έχει εκλογικά τμήματα.
Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι είναι πανέτοιμος ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας για τις εκλογές της Κυριακής. Ανέφερε πως η εκλογική διαδικασία θα γίνει με την αναθεώρηση των καταλόγων κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2014. Δηλαδή, όσοι έκαναν μεταδημότευση από το Νοέμβριο και μετά θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
Ακόμα, πληροφόρησε ότι: Στο Δήμο Καλαμάτας είναι 66.089 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Την Κυριακή ψηφίζουν όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και 31/12/1996. Θα λειτουργήσουν συνολικά 123 εκλογικά τμήματα: 77 στην πόλη, 17 στα τοπικά διαμερίσματα του καποδιστριακού Δήμου, 8 στη Δ.Ε. Αριος, 11 στη Δ.Ε. Αρφαρών, 9 στη Δ.Ε. Θουρίας και 1 τμήμα ετεροδημοτών για τη Β’ Αθηνών στο 1ο Λύκειο, στην οδό Λυκούργου.
Οσοι είναι διπλοεγγεγραμμένοι θα ψηφίζουν με υπεύθυνη δήλωση ότι δε θα πάνε να ψηφίσουν και στο άλλο εκλογικό τμήμα. Για τις γυναίκες που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ταυτοπροσωπίας, λόγω μπερδέματος μεταξύ πατρικού και του επώνυμου του συζύγου τους, τη λύση θα δίνει η Αστυνομία, που θα δίνει τη λύση και σε περίπτωση απώλειας ταυτότητας.
Γ.Σ.