Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 15:43

Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κλιμάκιο με επικεφαλής το Μάκαρη

Γράφτηκε από την
Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κλιμάκιο με επικεφαλής το Μάκαρη

Θέματα του Δήμου Καλαμάτας συζήτησε κατά τη χθεσινή συνάντησή της, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον επικεφαλής της Μανώλη Μάκαρη.

Στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» αναφέρεται, ειδικότερα ότι έγινε συζήτηση, σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπως και τη διαχείριση και απομάκρυνση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας. Προστίθεται ακόμα ότι συζητήθηκαν, η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πυρηνελαιουργεία κι ακόμα, η επιτάχυνση των πολεοδομικών μελετών Κηπούπολης, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας, η οριοθέτηση οικισμών, η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στον κάμπο του Ασπροχώματος με ανάδειξη και προστασία του ποταμού Αρι και του αρχαιολογικού χώρου στα Ακοβίτικα. Τέλος, έγινε συζήτηση για τη συνολική αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, την αποκατάσταση και ανάδειξη του μονοπατιού Παραλίας Βέργας-Ανω Βέργας, καθώς και για την ΚΥΑ σχετικά με τη χρήση του αιγιαλού.

Στην αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας μετείχαν επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλούπης, Κώστας Γεωργακίλας, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος και Βέργας Βαγγέλης Πανταζής.


NEWSLETTER