Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 07:49

Θέλει να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. ο Τατούλης

Θέλει να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. ο Τατούλης

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Ομως η υποψηφιότητά του, αν δεν γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αποδυναμώνεται, καθώς δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019, ακόμα και αν παραιτηθεί από περιφερειάρχης, αφού υπάρχει κώλυμα για όσο διαρκεί η θητεία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν ο κ. Τατούλης θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται από το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του προέδρου. Υπενθυμίζουμε ότι το 2008 ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης έγραψε πύρινα άρθρα κατά της ηγεσίας του κόμματος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Στις εκλογές του 2014 στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά  και επανεκλέχτηκε περιφερειάρχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του Εύη Τατούλη ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας, αλλά δεν εκλέχτηκε ούτε στις εκλογές του Ιανουαρίου ούτε και στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Ενώ λοιπόν η κ. Τατούλη δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής στην Αρκαδία, ο πατέρας εμφανίζεται να διεκδικεί την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Αν τώρα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Πέτρος Τατούλης -επειδή δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019- σε περίπτωση εκλογών θα πρέπει να θέσει άλλον επικεφαλής του ψηφοδελτίου και αυτός με τη σειρά του -αν κερδίσει τις εκλογές- να προτείνει τον κ. Τατούλη για πρωθυπουργό.

Βεβαίως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της… απόσυρσης της υποψηφιότητας και την παραμονή του κ. Τατούλη στη θέση του περιφερειάρχη για να συνεχίσει απερίσπαστος την πολιτική του “ακομμάτιστου και άδολου πατριωτισμού”.

Το δημοσίευμα του ΑΠΕ αναφέρει για την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη: «Σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Ανοιχτά Μικρόφωνα" του Πρακτορείου 104,9 FM.

"Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Σχετικά με το αν συνιστά κώλυμα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα"».