Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 18:31

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Κραυγή αγωνίας στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Κραυγή αγωνίας στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης

Μήνυμα αγωνίας για το μέλλον της Ελλάδας με σαφείς αιχμές για το Δ.Ν.Τ. εκπέμπει προς κάθε κατεύθυνση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Με την βαθύτερη διαπίστωση ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης, ο κ. Παυλόπουλος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει κάθε αρμόδιο, εντός και εκτός της χώρας αλλά κυρίως να καταστήσει σαφές «ότι δεν πρέπει να διανοηθεί κανείς εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι η κρίση θα σταθεί αφορμή να εκχωρήσει η Ελλάδα έστω και στο ελάχιστο την εθνική της κυριαρχία».

Στη διάρκεια των πρόσφατων ταξιδιών του στην Ευρώπη κατά τις αντίστοιχες συναντήσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να θέσει σε βάθος σε πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες την πραγματική εικόνα της χώρας μας.

Οσον αφορά το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο -όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Βασ. Σκουρή στη "Real News"- o κ. Παυλόπουλος εκτιμά ότι «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες» κυρίως στο προσφυγικό «διότι μόνο έτσι πλέον μπορούμε να απαιτούμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ενα ακόμα σημείο που τονίζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, είναι η προσήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εθνική συνεννόηση κυρίως στο θέμα της εκλογολογίας, υπογραμμίζοντας ότι με τον όρο συνεννόηση δεν εννοεί συγκυβέρνηση.