Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 22:04

Eντυπωσιασμένος απ’ την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας

Eντυπωσιασμένος απ’ την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας

Εντυπωσιασμένος από το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και χαρούμενος που βρέθηκε σε μία πόλη “με σημαντική ιστορική παράδοση και παρακαταθήκη στα δημοτικά πράγματα, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει την απαράμιλλη φυσικής ομορφιά” δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Γουρδέας και αντιδήμαρχοι. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε τόσο στην υποχρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης και στις τάξεως 40% απώλειες πόρων σημειώνοντας για μία ακόμα φορά ότι προτεραιότητα της δημοτική αρχής είναι η διασφάλιση της μισθοδοσίας των 800 περίπου εργαζομένων. Ακολούθως αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της συγκροτημένης εκπροσώπησης των αιρετών μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, γεγονός ου όπως είπε θα οδηγήσει στη δημιουργία... κινήματος αγανακτισμένων αιρετών. Από την ενημέρωση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο όπως είπε ο κ. Νίκας “σέρνεται” 30 χρόνια από την απραξία της Πολιτείας.

Στο “μνημόνιο της τοπικής αυτοδιοίκησης”, τον Καλλικράτη που με πρόσχημα την ανάγκη διοικητικής μεταρρύθμισης επέβαλε τη λιτότητα πόρων έκανε λόγο ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στασχέδια μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι επιβάλουν τα μοντέλα που τους εξυπηρετούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. “Η Ελλάδα είναι πολλά βήματα πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ηδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παράνομες χωματερές. Οι δήμοι όπως και ο δικό σας προσπαθεί αλλά χωρίς κεντρική στήριξη δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. “Ενώ οι δήμοι θέλουν τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, οι μεγαλοεπιχειρηματίες της διαπλοκής θέλουν τα αντίθετο, ώστε μέσω καύση να παράγουν ενέργεια” τόνισε ο πρόεδρος του συνασπισμού, παραλληλίζοντας την κατάσταση με αυτή της Νάπολης που προέρχεται από τη μαφία!

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα σκάνδαλο που θα σκάσει προσεχώς και έχει να κάνει με τη μετατροπή περιφερειακών σε πειραματόζωα πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρακάμπτοντας νομικές και άλλες διοικητικές διαδικασίες ευχόμενος να μην είναι η Πελοπόννησος μία από αυτές. Κλείνοντας ζήτησε από τον κ. νίκα να είναι δίπλα στον απλό κόσμο που περνάει δύσκολα εκφράζοντας την απογοήτευση τόσο για τα πολλά λουκέτα επιχειρήσεων, όσο και για την υπανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΠΡΕΔΗΜΑ

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρο Μπρεδήμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο γραφείο των παρατάξεων της μειοψηφίας Εκεί ο κ. Μπρέδημας έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και του Καλλικράτη, τον οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο ως συνέχεια του Καποδίστρια με ορισμένα προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο γερμανικό κοινοβούλιο προσκεκλημένος του κόμματος της Αριστεράς, άκουσε τον επικεφαλής του να λέει ότι “Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στη Γερμανία”, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι το πρώτο θύμα της κτίσης είναι η Δημοκρατία. Τέλος όσον αφορά την κατάσταση του γραφείου της μειοψηφίας ο πρόεδρος του Συνασπισμού αρκέστηκε με χιούμορ στο στίχο του Διονύση Σαββόπουλου “Οι μειοψηφίεςτάγματα ξυπόλητα”.