Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 18:13

ΚΚΕ: Κονδύλια για τους πληγέντες ζητεί ο Νίκος Καραθανασόπουλος (βίντεο)

ΚΚΕ: Κονδύλια για τους πληγέντες ζητεί ο Νίκος Καραθανασόπουλος (βίντεο)

Να δοθούν όλα τα κονδύλια που πρέπει για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ζήτησε χθες στην Καλαμάτα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, που επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τη Θουρία και το Πήδημα.

Ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων, για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και παρατήρησε πως κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μοίρασε επίσης, ευθύνες: Στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί τα όποια κονδύλια κατευθύνονται σε έργα βιτρίνας. Στα έργα που κατασκευάζονται και αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο, μίλησε για προβλήματα στη μελέτη στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και από το "Μορέα" και το εργοτάξιό του.

Αναφέρθηκε στην καθυστέρηση στην καταγραφή ζημιών και στον κίνδυνο να μην αποζημιωθούν, ιδιαίτερα οι αγρότες που δεν έχουν πληρώσει εισφορές στον ΕΛΓΑ. Ζήτησε να δοθούν όλα τα κονδύλια για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και κάλεσε τους πλημμυρόπληκτους να απαιτήσουν αποζημιώσεις.

Γ.Σ.