Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 19:41

Το ΚΚΕ για τη μετακίνηση των χειρουργών από την Κυπαρισσία στη Ζάκυνθο 

Το ΚΚΕ για τη μετακίνηση των χειρουργών από την Κυπαρισσία στη Ζάκυνθο 

Για συνεχιζόμενη διάλυση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάνει λόγο η Κομματική Οργάνωση Βάσης Τριφυλίας του ΚΚΕ που χθες βρέθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, διαμαρτυρόμενη για τη μετακίνηση δύο χειρουργών γιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε αυτό της Ζακύνθου.

Η Οργάνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον κ. Πολάκη και καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Κατά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο μοίρασαν και σχετική ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η Κ.Ο.Β. Τριφυλίας του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποβάθμιση και διάλυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δεν έφταναν όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής, τώρα μεταφέρουν τους 2 χειρουργούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δικαιολογημένες και δίκαιες αντιδράσεις του λαού της Ζακύνθου που εβδομάδες τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, για άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων που έχουν σταματήσει. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις στο νησί. Αποφάσισε και διέταξε, μέσω του διορισμένου διοικητή της 6ης ΥΠΕΠ και Ιονίων Νήσων και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των διοικητών των Νοσοκομείων Ζακύνθου και Κυπαρισσίας, τη μετακίνηση των 2 χειρουργών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σ’ αυτό της Ζακύνθου, για να αντικαταστήσουν τους εκεί χειρουργούς, οι οποίοι αρνούνται να χειρουργήσουν αν δεν διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και οδήγησαν στο θάνατο μια 41χρονη και κινδύνεψαν σοβαρά άλλοι τέσσερις ασθενείς”.

Κ.Μπ.