Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 19:43

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για την αντιφασιστική νίκη των λαών

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για την αντιφασιστική νίκη των λαών

Με ανακοίνωσή του για τα 72 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, το ΚΚΕ Μεσσηνίας τιμάει «την 9η Μάη, που ήταν, είναι και θα είναι ορόσημο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, κυρίως οι νεότερες γενιές, την αντιφασιστική νίκη και τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ’ αυτήν».

Αναφέρει ότι «σήμερα, 72 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, με επίκεντρο τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται από τους δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους, από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Επομένως οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εκδήλωσης ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με την εμπλοκή και της Ελλάδας».

Το ΚΚΕ Μεσσηνίας παρατηρεί ότι «η μεγάλη αντιφασιστική νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτή τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση. Για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ, να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες που είναι εκτός συνόρων, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο».